Crostini met brie en cranberry

Recept: Crostini met brie en cranberrychutney

 

Crostini met brie en cranberryWe blijven vandaag lekker in de borrelsfeer. Gewoon omdat het weekend is. Tijdens de feestdagen wordt er in huize Savory Sweets heel wat afgeborreld. Misschien vind ik de borrel nog wel leuker dan het kerstdiner zelf. Gezellig kletsen met een goed glas wijn en een tafel vol met borrelhapjes. Bijvoorbeeld een lekkere crostini. Of een kaasplankje. Deze crostini met brie en cranberrychutney is daar een combinatie van. Een hele lekkere combinatie. Kerstiger dan dit wordt het niet. De cranberrychutney op de crostini is zelfgemaakt. Dat is helemaal niet zo moeilijk als je zou denken. Kwestie van alle ingrediënten in een pan stoppen en een uurtje laten pruttelen. Fluitje van een cent. Glaasje glühwein erbij en je kerstborrel is compleet. Ik denk dat ik morgen alvast ga beginnen. Kerstmuziekje op en lekker naar mijn kerstboom staren. Zo kom ik het zondag wel door :). Fijn weekend allemaal! Santé!


Ingrediënten voor 20 keer de crostini met brie en cranberrychutney

200 gram brie
20 plakjes stok- of ciabattabrood
1 keer recept cranberrychutney
Een handje pecannoten
Een paar takjes rozemarijn
Een scheutje olijfolie
Peper uit de molen

Crostini met brie en cranberrychutney

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de plakjes brood op het bakpapier. Besprenkel het brood met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Schuif de bakplaat in de oven en bak ze in 20 minuten knapperig. Laat de crostini’s even afkoelen.

Snijd de brie in 20 plakjes. Leg op elke crostini een plakje brie. Schep op elk plakje brie een theelepeltje cranberrychutney. Hak de pecannoten in grove stukken. Bestrooi elke crostini met pecannoten en versier met takjes rozemarijn.

Serveer de crostini met brie en cranberrychutney op een grote schaal. Lekker met een beker dampende glühwein.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.