Recept: Courgettekoekjes met geitenkaas en citroen

 

Courgettekoekjes met geitenkaas en citroenWAT EEN POKKENWEER! Zo dat is eruit. Ik ben de afgelopen dagen zo vaak natgeregend dat ik geen droge jassen meer over heb. Je hoort me niet zo snel klagen over het weer. Koud, wind en sneeuw; ik kan het allemaal hebben. Maar regen.. Daar heb ik echt een bloedhekel aan. Dat komt vooral omdat ik elke dag op de fiets naar mijn werk ga. Douwe en ik werken allebei op fietsafstand en we wonen direct naast het station. Daarom hebben we (tijdelijk) geen auto. Dat vinden we prima want zo kunnen we sparen voor een huis. Nou.. Na deze week denk ik daar heel anders over. Die auto gaat er komen. En wel heel binnenkort. Ik kwam gisteravond megachagrijnig (en kletsnat) thuis. Om mezelf weer een beetje blij te maken dook ik gisteravond de keuken in om hapjes te maken. Één van die hapjes waren deze courgettekoekjes met geitenkaas en citroen. Lekker fris. Zeker in combinatie met de yoghurtdip. Met een glaasje wijn erbij werd ik eindelijk weer een beetje mezelf. Is het al voorjaar?

Ingrediënten voor 15 courgettekoekjes met geitenkaas en citroen

1 courgette
1 citroen
300 gram jonge geitenkaas
200 ml melk
150 gram bloem
1 ei
Olie om in te bakken
Peper en zout

Voor de yoghurtdip

3 eetlepels yoghurt
1 eetlepel mayonaise
Een paar takjes bieslook
Peper en zout

Snijd de kontjes van de courgette en rasp hem met een grove rasp fijn. Rasp de geitenkaas en de schil van de citroen.

Doe de bloem, melk en ei bij elkaar in een kom. Meng de ingrediënten tot een beslag. Doe de courgette,  de geitenkaas, de geraspte citroenschil, het sap van een halve citroen en een beetje peper en zout bij het beslag. Roer de ingrediënten door elkaar.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Schep een eetlepel van het courgettemengsel in de koekenpan. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten bruin. Ongeveer 3 minuten per kant.

Meng de yoghurt met de mayonaise. Hak de bieslook fijn. Roer de bieslook en een beetje peper en zout door het yoghurtmengsel. Serveer de courgettekoekjes met de yoghurtdip.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

One thought on “Recept: Courgettekoekjes met geitenkaas en citroen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *