Recept: Cannelloni met pompoen, boerenkool en salie

 

Canneloni met pompoen, boerenkool en salieIk moet eerlijk zeggen dat ik geen grote fan van boerenkool ben. De Hollandse keuken is sowieso niet echt mijn ding. Met gekookte aardappels, stamppotten en bittere groenten doe je mij geen plezier. Het uit elkaar halen van de Hollandse klassiekers om er daarna iets heel anders van de maken vind ik dan wel weer leuk. Door het toevoegen van ingrediënten uit andere wereldkeukens zorg ik ervoor dat ik deze producten wel lekker vindt. Dit deed ik ook met boerenkool. Deze cannelloni met pompoen, boerenkool en salie is een Italiaans gerecht met een Nederlandse twist. De smaken zijn uitgesproken maar niet overheersend. De boerenkool is een welkome afwisseling op de zoete smaak van de pompoen. Een lekkere herfstige pastaschotel uit de oven.

Ingrediënten cannelloni met pompoen, boerenkool en salie

250 gram verse lasagnebladen
1 pompoen
1 citroen
1 ei
100 gram boerenkool
250 gram ricotta
100 gram roomboter + 2 klontjes roomboter extra
10 saliebladeren
Een scheutje olijfolie
Peper uit de molen
Een snuf zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de pompoen doormidden en verwijder met een lepel de pitten. Smeer de binnenkant van de pompoen in met roomboter. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg hier de pompoen op. Rooster de pompoen in ongeveer 40 minuten gaar. Controleer na een half uurtje hoe de pompoen erbij ligt. In iedere oven is de baktijd verschillend. Haal de pompoen uit de oven en laat het afkoelen.

Lepel de pompoen uit de schil. Pureer de pompoen met een staafmixer tot een gladde massa. Doe de pompoen in een grote kom of schaal. Rasp de Parmezaanse kaas en de schil van de citroen. Pers het teentje knoflook uit. Doe de Parmezaanse kaas, de citroenschil, de knoflook en het ei bij de pompoen en pureer tot een glad sausje. Doe de boerenkool bij het pompoensausje en spatel dit er doorheen.

Breng een pan water met een scheutje olijfolie aan de kook. Doe de lasagnevellen in het kokende water en kook ze 2 á 3 minuten. Haal de lasagnevellen uit het kokende water en leg ze meteen in een kom met koud water. Haal een lasagnevel uit het koude water en dep hem droog. Leg in de breedte een beetje van het boerenkoolmengsel en rol het lasagnevel op. Herhaal dit tot de lasagnevellen op zijn. Leg de lasagnerollen naast elkaar in een platte ovenschaal.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de roomboter in een steelpannetje. Leg de saliebladen in de gesmolten boter. Bak de saliebladen tot ze knapperig zijn. Haal de steelpan van het vuur. Voeg peper, zout en het sap van een halve citroen toe aan de boter.

Giet over elke cannelloni een eetlepel salieboter. Strooi wat Parmezaanse kaas over de cannelloni en maak af met peper en zout. Zet de cannelloni met pompoen, boerenkool en salie een kwartier in de oven. Leg voor het serveren de knapperige saliebladeren op de cannelloni.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *