cannelloni met kaas, lente uit en basilicum

Recept: Cannelloni met kaas, lente-ui en basilicum

 

cannelloni met kaas, lente uit en basilicumHet is weer maandag en dat betekent een vegetarisch recept. Deze keer is dat een pastatoppertje uit de oven. De cannelloni met kaas, lente-ui en basilicum is hier thuis een favoriet gerecht. Ik heb hem voor het eerst gegeten bij iemand die net zo van “la dolce vita” houdt als ik. Toen ik hoorde dat het zo makkelijk is om de cannelloni te maken heb ik meteen het recept gevraagd. Ik ben haar eeuwig dankbaar. Wát een goed recept. Sinds de eerste keer dat hij op tafel stond maak ik hem regelmatig klaar. En dat gebeurt niet zo vaak in casa Savory Sweets. Meestal maak ik iets maar één of twee keer. De saus is trouwens aangemaakt met witte wijn. Als je liever geen alcohol gebruikt in de keuken of als er kinderen mee-eten kun je ook een eetlepel witte wijnazijn door de saus roeren. Iets minder lekker, maar wel een goed alternatief. Ga je hem een keer maken? Doen hoor!





Ingrediënten cannelloni met kaas, lente-ui en basilicum voor 4 personen

200 gram cannelloni (dikke holle pasta pijpjes)
250 ml tomato fritto
150 ml droge witte wijn
400 gram hüttenkäse
150 gram geraspte belegen kaas
100 gram geraspte mozzarella of andere jonge kaas
6  lente-uitjes
250 gram cherrytomaatjes
20 blaadjes verse basilicum
Scheutje olijfolie
Peper uit de molen

Cannelloni met kaas, lente-ui en basilicum

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de tomato fritto in een (steel)pan en verhit tot het begint te bubbelen. Voeg de wijn toe en laat een paar minuten pruttelen. Roer een scheutje olijflie door de saus en maak af met een beetje peper uit de molen.

Snijd de lente-ui in ringetjes en hak de basilicum fijn. Doe de hüttenkäse, de geraspte kaas, de lente-ui, de basilicum en een flinke snuf peper uit de molen bij elkaar in een kom. Meng de ingrediënten met elkaar en proef of het op smaak is. Voeg eventueel meer van de ingrediënten toe.

Vul de pastabuisjes met het kaasmengsel en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Als het goed is kun je er 12 vullen.

Snijd de cherrytomaatjes in kwarten. Strooi de tomaatjes over de pastabuisjes. Giet de tomatensaus in de ovenschaal en bestrooi met peper uit de molen.

Bedek de ovenschotel met geraspte mozzarella en schuif hem in de oven. Bak de canneloni met kaas, lente-ui en basilicum in 30 minuten gaar.

Garneer met basilicum en serveer met rucola.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *