|
Normaal post ik alleen op meatless monday een vegetarisch recept. Dat blijft in 2018 ook zo. Maar vandaag deel ik een extra vegetarische post met jullie. Één van mijn goede voornemens is namelijk om minder vlees te eten. Ten eerste omdat het helemaal niet nodig is om elke dag vlees of vis te eten (al vind ik het wel hartstikke lekker). Ten tweede, en dat is voor mij de belangrijkste reden, omdat het veel beter voor onze planeet is om af en toe geen vlees of vis te eten. Zo verklein ik mijn ecologische voetafdruk en kan ik persoonlijk iets doen om wat liever de zijn voor de aarde. Dus vanaf aankomende week eten we in huize Savory Sweets op maandag geen vlees en ook geen vis meer. Wat is nou één van de 7 dagen? Volgens ga ik het amper doorhebben. Doe je met me mee? Elke maandag verschijnt er een nieuw vegetarisch recept op de blog. Om alvast wat inspiratie op te doen zette ik vandaag 10 vegetarische recepten op een rij. Mijn favoriet blijft de risotto met pompoen en salie. Al vind ik de Indiase curry met zoete aardappel en spinazie ook erg lekker. Welke van de 10 vegetarische recepten gaan jullie als eerste maken?
10 vegetarische recepten
Groentetaart met geitenkaas en citroen
Een frisse groentetaart met geitenkaas, courgette, paprika en cherrytomaatjes. Supergezond en laag in koolhydraten.
Gobi manchurian (krokante bloemkool in zoetzure saus)
Zoveel smaken en texturen dat je niet eens door hebt dat er geen vlees in zit. Hier ga je zeker vrienden mee maken!
Venkelsalade met sinaasappel, appel, dragon en amandel
Een frisse salade boordevol smaak. Lekker als lunch of lichte avondmaaltijd. Één van mijn persoonlijke favorieten.
Indiase curry met zoete aardappel, linzen en spinazie
Deze curry behoort tot de meest bekeken recepten van Savory Sweets. En terecht, want hij is ontzettend lekker.
Spaanse tortilla
Makkelijk om te maken en supersnel klaar. Lekker bij een kop soep, als lunch of lichte avondmaaltijd.
Risotto met pompoen en salie
Één van de lekkerste risotto’s die ik ooit gemaakt heb. Simpel, maar ontzettend lekker. Hier kun je me voor wakker maken.
Spinazieschotel met zoete aardappel en feta
Een fijne ovenschotel voor op doordeweekse dagen. Makkelijk om te maken en kan na 20 minuten de oven in. Daarna hoef je alleen nog maar te wachten tot hij klaar is.
Griekse tomatenrijst met feta
Als je weleens in Griekenland geweest bent (of bij de Griek hebt gegeten) weet je meteen waar ik het over heb. Deze Griekse tomatenrijst is heerlijk. De feta (of zachte geitenkaas) maakt het helemaal af.
Crostini met walnoot-vijgentapenade
Voor deze crostini kun je me wakker maken. Makkelijk om te maken (je hebt serieus alleen maar een hakmolentje nodig) en supersnel klaar. Lekker bij de borrel!
Zelfgemaakte gnocchi met gorgonzolasaus
De lekkerste gnocchi maak je vanaf nu gewoon lekker zelf. In combinatie met gorgonzolasaus die ik maakte is hij helemaal lekker. Comfortfood ten top!
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).