Recept: Pestobroodjes

 

PestobroodjesIk heb gewoon een hele week niet in de keuken gestaan. Bizar! De hele week was volgepland met borrels en etentjes met vrienden en familie. Wel gezellig. En de avonden dat ik thuis was, wilde ik even helemaal niks doen. Ook niet koken dus. Gelukkig woon ik in het centrum en kan ik overal aan lekker eten komen. Vaak haal ik eten bij één van de vele toko’s of ik laat iets bezorgen. Vanavond zijn we gewoon thuis. Ik heb een zak met kaas voor kaasfondue besteld bij de kaasboer, een paar landbroden en een goede fles wijn (oké niet. het zijn er drie) gehaald. Even lekker borrelen en bijkletsen. Want ik heb Douwe deze week amper gezien. Wat ook lekker is op zo’n avond zijn deze pestobroodjes. Doordat ik pizzadeeg gebruikte is het supereasy om de broodjes in elkaar te zetten. Wel zelf je pesto maken he ;). 

Ingrediënten voor één krans met pestobroodjes

1 rol kant en klaar pizzadeeg
2 flinke bossen basilicum
2 tenen knoflook
100 gram geraspte Parmezaanse kaas
Een flinke scheut extra vierge olijfolie
Peper en zout

Doe de basilicum, de teentjes knoflook, de Parmezaanse kaas, een flinke scheut olijfolie en een beetje peper en zout in de keukenmachine en meng tot een groene pesto. Geen keukenmachine? Gebruik dan een staafmixer of vijzel.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het pizzadeeg uit. Besmeer het pizzadeeg royaal met de pesto. Rol het pizzadeeg op en snijd het in 12 plakken. Bekleed een springvorm met bakpapier. Leg de plakken pestobrood in een cirkel in de springvorm. Schuif de springvorm in de oven en bak de pestobroodjes in 25-30 minuten goudbruin.

Haal de springvorm uit de oven en laat hem even afkoelen. Haal de krans met pestobroodjes uit de springvorm en serveer direct.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *