gegrilde garnalen met knoflookboter en alioli

Recept: Gegrilde garnalen met knoflookboter en alioli

 

gegrilde garnalen met knoflookboter en alioliOf het nou 30 graden buiten is of min 10, gegrilde garnalen kunnen eigenlijk altijd we. Dat vind ik teminste. Maar ik ben dan ook een ontzettende garnalenlover. Ik vond deze mooie jongens bij de viskraam op de markt. Ik ging eigenlijk vis halen voor het hoofdgerecht van het kerstdiner toen ze mij in het oog sprongen. Ik kon ze niet laten liggen en nam er een paar mee. Ken je dat? Dat je altijd thuis komt met iets wat je niet van plan was om te koken. Ik heb dat bijna elk tripje naar een foodgeraleerde markt of winkel wel een keer. Ik kan zo enthousiast worden van mooie producten. En zo aten we dus gegrilde garnalen met knoflookboter bij de borrel op kerstavond. Lekker dat ze waren! Dit gaat hier vaker op tafel komen. Glaasje ijskoude witte wijn erbij en smullen maar. Yum!




Ingrediënten voor 12 grote gegrilde garnalen met knoflookboter en alioli

12 grote ongepelde wilde (tijger)gamba’s
100 gram roomboter
2 of 3 flinke tenen knoflook
Een paar takjes peterselie
Een goede alioli
Peper en zout
Eventueel vers brood voor erbij.

gegrilde garnalen met knoflookboter en alioli

Snijd de garnalen aan de buikkant voorzichtig open. Vouw de schil een beetje naar buiten.

Pers de teentjes knoflook en hak de peterselie fijn. Rasp de schil van de citroen.

Smelt de roomboter in een steelpannetje. Doe de knoflook, de gerapte citroenschil, peterselie en een beetje peper en zout toe. Roer de ingrediënten goed door elkaar.

Leg de garnalen naast elkaar met de buikkant naar boven in een ovenschaal. Giet het botermengsel over de garnalen heen. Zet de ovenschaal onder een voorverwarmde grill (of op de barbecue) en bak ze in 5 minuten gaar.

Serveer de gegrilde garnalen met knoflookboter met vers brood en alioli.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *