|
|

Ingrediënten linzenstoof met chorizo en paprika voor 4 personen
400 gram linzen uit blik (of zak)
2 zoete puntpaprika’s
400 gram bloemkool
2 tenen knoflook
1 middelgrote ui
1 winterpeen
200 gram chorizo
400 gram gezeefde tomaten
1 theelepel pimenton (gerookt paprikapoeder)
1 theelepel gemalen komijn
Een scheutje olijfolie
Peper en zout

Versnipper de ui en pers de tenen knoflook. Snijd de chorizo, paprika en wortel in stukjes. Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
Verhit een scheutje olie in een koeken- of hapjespan. Voeg de chorizo toe en bak tot het begint te geuren. Voeg de ui en de knoflook toe en fruit tot het glazig ziet.
Voeg de pimenton, de gemalen komijn, helft van de linzen, de bloemkool, de paprika, de gezeefde tomaten en de wortel toe. Bak dit heel even mee en giet dan 400 ml water in de pan. Zet het vuur laag en laat de linzenstoof 20 minuten pruttelen.
Hak de peterselie fijn. Voeg de rest van de linzen en de peterselie toe en roer alles door elkaar.
Serveer de linzenstoof met chorizo en paprika met Turks brood om mee te dippen.

