Recept: Spaanse broodsoep met geroosterde knoflook

 

Spaanse broodsoep met geroosterde knoflookDe afgelopen dagen voelde ik mij niet zo lekker. Niet zo vreemd gezien het feit dat half Nederland met griep in bed ligt. Gelukkig ben ik meestal maar een paar dagen een beetje verkouden. De echte griep heb ik niet zo vaak, of eigenlijk bijna nooit. Je begrijpt dat ik afgelopen week niet heel spectaculair heb staan koken. Om toch iets voedzaams binnen te krijgen maakte ik deze Spaanse broodsoep met geroosterde knoflook. Behalve dat je aan deze soep genoeg hebt voor een complete maaltijd, is knoflook supergoed voor het immuunsysteem. Ideaal om snel weer beter te worden dus!

Ingrediënten Spaanse broodsoep met geroosterde knoflook voor 2 personen

1 bol knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
1 ui
1 stokbrood
1 liter kippenbouillon (gebruik voor een vegetarische versie groentebouillon)
1 afgestreken theelepel gerookte paprikapoeder (te koop bij de toko)
1,5 theelepel paprikapoeder (mild)
Een paar takjes tijm
Een scheutje olijfolie
Zwarte peper
Zeezout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de bol knoflook en leg deze in een ovenschaal. Bak de knoflook in 20 minuten gaar. Snijd 1/4 van het stokbrood in blokjes. Leg de blokjes brood de laatste 5 minuten bij de knoflook.

Versnipperd de ui. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan. Doe de ui en de tomatenpuree in de pan en bak tot de ui glazig ziet. Voeg de tijm, de paprikapoeders en naar smaak een beetje zwarte peper toe. Blus de inhoud van de pan met de bouillon en roer alles goed door elkaar. Knijp het zachte binnenste uit de teentjes geroosterde knoflook. Doe de geroosterde knoflook bij de soep. Laat de soep 5 minuten pruttelen zodat de smaak van de knoflook goed kan mengen met de rest.

Doe de stukjes geroosterd brood bij de soep en laat ze zacht worden. Pureer de soep met een staafmixer zodat er een egale massa ontstaat. Proef of de soep op smaak is. Voeg eventueel meer peper, zout of paprikapoeder toe. Garneer de soep met tijm en eventueel een beetje olijfolie. Lekker om te dopen met de rest van het overgebleven brood.

 

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *