Ouderwets lekkere zelfgemaakte kippensoep

Recept: Ouderwets lekkere zelfgemaakte kippensoep

 

Ouderwets lekkere zelfgemaakte kippensoepBrrr.. De herfst is nu wel echt in volle gang. Richting winter zelfs al een beetje. Want mijn god, wat is het koud buiten! Toen ik afgelopen week klaar was met de lesavond van mijn opleiding, moest ik met het openbaar vervoer naar huis. Ik ben namelijk bezig met mijn SDEN 3 en dan is het niet handig om met de auto naar huis te rijden. Het duurde iets langer voordat de tram kwam en ik was koud tot op het bot. Daarnaast voelde ik me ook eigenlijk niet zo lekker. En dat kwam niet door de wijn. Beetje snotterig, beetje keelpijn, dat werk! Wát was ik blij toen ik thuis was. En waar ik nog blijer van werd, was dat ik de dag ervoor en pan kippensoep had gemaakt. Want dat smaakte op dat moment zo ongelooflijk goed. Ik voelde me meteen een stuk beter. Dat gun ik jullie natuurlijk ook. En daarom hierbij het recept voor mijn ouderwets lekkere zelfgemaakte kippensoep. En met zelfgemaakt, bedoel ik ook echt zelf gemaakt. Er komt dus geen bouillonblokje bij kijken. Wel een kip, diverse groenten, kruiden en een paar liter water. En het mooie is… Je hebt er geen omkijken naar. Je gooit alles in de pan. Alles aan de kook brengen, het vuur laag zetten en pruttelen maar. Kind kan de was doen! 
Ingrediënten ouderwets lekkere kippensoep voor 6 personen

1 hele kip of 3 kippenbouten
1 winterpeen
1 prei
1 middelgrote ui
2 stengels bleekselderij
Een zakje soepgroente
2 laurierbladeren
2 stukjes foelie
2 takjes tijm
6 zwarte peperkorrels
Een snuf nootmuskaat
Een paar takjes peterselie
Peper en zout

Ouderwets lekkere zelfgemaakte kippensoep

Vul een grote pan met 3,5 liter water en breng het aan de kook.

Snijd de ui, de winterpeen, de bleekselderij en de prei in grove stukken.

Doe de kip, de prei, de ui en de wortel in de pan. Voeg de foelie, de tijm, de laurierbladeren, de nootmuskaat, de (gekneusde) peperkorrels en de helft van de peterselie toe.

Zet het vuur laag en laat de soep een uur of 3 pruttelen.

Haal de kip uit de pan en pluk in reepjes. De botjes, pezen en de rest van het karkas kun je weggooien.

Haal de pan van het vuur en zeef de bouillon. Druk hierbij alle vocht uit de groente. Doe de bouillon terug in de pan en voeg de soepgroente toe. Breng de kippensoep aan de kook en kook tot de groente beetgaar is. Maak af met peper en zout.

Serveer de ouderwets lekkere zelfgemaakte kippensoep met de rest van de peterselie.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.