Recept: Kaassoep in een broodje

 

Kaassoep in een broodjeNu het buiten kouder en kouder word merk ik dat ik steeds vaker soep op tafel zet. Lekker makkelijk en verwarmend. Ik eet mijn soep het liefst in combinatie met een broodje. En met kaasjes. Lekker dopen en smeren. Toen ik tijdens de lunch een kaassoepje als amuse kreeg, wist ik meteen dat ik dat ook een keer wilde maken. En zo geschiedde. Dit keer zat de kaas dus al in soep. Dus besloot ik om de kaassoep in een broodje te stoppen. Een Italiaanse bol welteverstaan. Zo had ik mijn favoriete combi in één gerecht. De smaak van de Italiaanse bol vind ik goed bij de romige kaassoep passen. De lente-ui zorgt voor een een lekkere frisse bite. En als je de soep uiteindelijk op hebt.. kun je het broodje ook nog lekker opeten!

Ingrediënten kaassoep in een broodje voor 4 personen

4 Italiaanse bollen
100 gram roomboter
4 á 5 eetlepels bloem
100 ml droge witte wijn (ik gebruikte Chardonnay)
1 sjalotje
300 gram geraspte jong belegen kaas
1 liter groenten- of kippenbouillon
3 lente-uitjes
Een paar takjes peterselie
Een snuf nootmuskaat
Peper en zout

Versnipper de sjalot en hak de peterselie fijn. Smelt de roomboter in een middelgrote pan. Doe de sjalotjes bij de boter en fruit tot het glazig ziet. Voeg beetje bij beetje de bloem toe tot er een zanderige massa ontstaat. Dit heet een roux. Bak de roux een paar minuten door. Giet de wijn al roerend over de roux. Voeg daarna beetje bij beetje de bouillon toe tot er een gebonden soep ontstaat. Roer een halve eetlepel peterselie door de soep.

Zet het vuur laag. Doe de kaas bij de soep en laat het smelten. Voeg een beetje peper, zout en nootmuskaat toe. Proef of de kaassoep op smaak is. Snijd de lente-uitjes in dunne ringen. Snijd de bovenkant van de Italiaanse bollen en hol ze van binnen uit. Let er goed op dat je de broodjes niet beschadigd. Giet de kaassoep in de broodjes. Strooi een aantal ringetjes lente-ui over de kaassoep. Maak de kaassoep in een broodje af met een beetje versgemalen peper.

De kaassoep in een broodje is lekker als voorgerecht, kleine avondmaaltijd of lunch. Ook lekker met prosciutto en/of rode uienchutney.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.