Recept: Citroen feta dip

 

De citroen feta dip is een dip die is ontstaan toen ik een bijzonder smeerseltje voor op de borreltafel zocht. Ik kwam in een tijdschrift de combinatie van feta met citroen tegen en besloot hier mee te gaan experimenteren. De citroen feta dip is hiervan het resultaat. Het zoute van de kaas, het zoete van de granaatappelpitjes en het zure van de citroen maken een heftig maar lekker smaakcontrast met elkaar. Een ware smaakexplosie! Lekker voor bij de barbecue of om te dippen met een broodje op de borreltafel.

Ingrediënten citroen feta dip

100 gram feta
100 gram verse roomkaas
2 teentjes knoflook
1 citroen
Olijfolie
Gedroogde chilipeper
Een bosje platte peterselie
Een bosje munt
Een handje granaatappelpitjes

Versnipper de teentjes knoflook en hak een paar takjes platte peterselie fijn. Prak de feta en de roomkaas door elkaar. Ik heb hier de keukenmachine voor gebruiken. Doe de knoflook en een beetje van de platte peterselie bij het feta-roomkaas mengsel. Doe het sap van een halve citroen door de feta dip. Doe de citroen feta dip in een serveerschaaltje en maal er wat gedroogde chilipeper over. Strooi een handje granaatappelpitjes en wat fijngehakte blaadjes munt over de citroen feta dip. Druppel een beetje olijfolie over de dip. Lekker met een vers stukje naan of Turks brood.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *