Recept: Bechamelsaus met geitenkaas

 

Bechamelsaus met geitenkaasBechamelsaus is een basissaus die veel in de Franse, Vlaamse, Hollandse en Italiaanse keuken wordt gebruikt. Ik ben gek op lasagne en moussaka. Als ik de keuken induik om één van de twee te maken gebruik ik altijd zelfgemaakte bechamelsaus. Bechamelsaus is ook gewoon kant en klaar te krijgen. Maar waarom zou je saus uit een pakje kopen als je het heel makkelijk zelf kan maken. En het is nog lekkerder ook. Omdat ik de klassieke bechamelsaus een beetje saai en vlak is van smaak voegde ik zachte geitenkaas en citroenrasp toe. Deze bechamelsaus met geitenkaas komt extra tot zijn recht in combinatie met lasagne met courgette. 

Ingrediënten bechamelsaus met geitenkaas

125 gram roomboter
500 ml volle melk
150 gram bloem
Een theelepel nootmuskaat
125 gram zachte geitenkaas
1 ui
2 laurierbladeren
3 eieren
1 citroen
Peper en zout

Versnipper de ui. Smelt de boter in een middelgrote pan. Doe de ui bij de boter en bak tot het glazig ziet. Voeg, terwijl je blijft roeren, beetje bij beetje de bloem toe. Er ontstaat nu een zanderige massa. Dit heet een roux. Laat het mengsel in 2 minuten gaar worden. Zet het vuur laag. Voeg beetje bij beetje de melk toe terwijl je blijft roeren. Voeg niet teveel in één keer toe. De saus gaat dan klonteren. Na verloop van tijd ontstaat er een dikke saus. Voeg de laurierblaadjes, nootmuskaat, peper en zout toe. Laat de bechamelsaus 5 minuten pruttelen. Roer af en toe goed door.

Zeef de bechamelsaus zodat de ui en laurier uit de saus gaan. Scheid de 3 eieren. Rasp de schil van de citroen. Doe de eidooiers, de geitenkaas en het citroenrasp in een kleine kom. Meng de ingrediënten met een staafmixer tot een gladde massa. Doe het geitenkaasmengsel bij de bechamelsaus en meng alles door elkaar. Laat de saus 5 minuten op laag vuur staan. Maak de bechamelsaus met geitenkaas af met een beetje peper en zout.

De bechamelsaus met geitenkaas is lekker in lasagne, moussaka of bij bloemkool en broccoli. Ook lekker met Parmezaan, roquefort of andere kazen.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *