Recept: Spinaziesalade met vruchten

 

spinaziesaladeHet recept voor deze spinaziesalade met vruchten heb ik al heel lang geleden verzonnen. Het is hier thuis een populaire salade. Ik ben gek op perzik en zocht naar een salade waar ik dit in kon verwerken. Na een korte blik in mijn koelkast, waar nog een zak spinazie lag, werd mijn spinaziesalade geboren. Ik vind het leuk om te koken met restjes. Je wordt er creatief van, gooit minder dingen weg en vaak ontstaan de beste recepten op deze manier. Je gebruikt de spinazie rauw in deze salade. 

Ingrediënten spinaziesalade met vruchten

Bladspinazie
Créme fraîche of Griekse yoghurt
Perzik
Frambozen
Cashewnoten
Bieslook (ik laat deze vaak ook weg)
Peper en zout

Haal de steeltjes van alle spinazieblaadjes af. De steeltjes zijn bitter en taai en dus niet lekker. Niet iets wat je in je salade wilt hebben. Meng de spinazieblaadjes met créme fraîche of Griekse yoghurt. Doe steeds een eetlepel van de zuivel bij de spinazie en meng dit met je handen. Dit is misschien een vies werkje maar je zorgt er op deze manier voor dat alle blaadjes een laagje yoghurt of créme fraîche bevatten. Doe steeds een beetje meer van de yoghurt of créme fraîche bij de spinazie totdat elk blaadje voorzien is van een dun laagje. Voeg bieslook, peper en zout naar smaak toe. Proef nog even goed of de spinazie op smaak is.

spinaziesaladeSnijd de perzik in blokjes. Leg in een slaschaal een laagje spinazie. Leg hier een beetje perzik bovenop. Doe hier weer een laagje spinazie bovenop enzovoort. Maak af door de frambozen en cashewnoten over de salade heen te strooien.

Een lekkere salade voor bij de barbecue, lunch of als bijgerecht bij de maaltijd. De salade is lekker fris, zomers en zoet. Kinderen vinden deze spinaziesalade met vruchten door de mooie kleuren en de zoete smaken vaak ook fijn. In ieder geval fijner dan de meeste salades 😉

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.