Salade met hete kip

Recept: Salade met hete kip

 

Salade met hete kipHet best bekeken recept op Savory Sweets is het broodje hete kip. Al vanaf de eerste dag dat hij online staat is het een hit. Ergens was dat niet echt een verrassing. De gemarineerde kip op een knapperig broodje is namelijk ontzettend lekker. Gisteravond was het open dag op de school waar ik werk en bleef ik ’s avonds eten. Meestal resulteert dit in een snelle hap tussen de (altijd hele leuke) gesprekken door. Om toch een beetje lekker te eten maakte ik de avond ervoor deze salade met hete kip klaar. Iedere keer als ik even tijd had nam ik een hap. Helaas voor mij, deden mijn collega’s dat ook. De bak waar de salade met hete kip in zat was in een mum van tijd leeg. Ik kan ze geen ongelijk geven. De hete kip is en blijft niet te versmaden. Je kunt de salade met hete kip zowel warm als koud eten en met zoveel groenten combineren als je wilt. Lekker voor onderweg, op het werk of gewoon voor thuis.



Salade met hete kip

Ingrediënten salade met hete kip voor 2 personen

2 kipfilets
1 chilipeper
2 cm gember
1 sjalot
1 teen knoflook
2 theelepels mosterd
1 maggiblokje (met de ouderwetse verpakking)
3 eetlepels zoete ketjap + extra
1 eetlepel zoute ketjap + extra
2 eetlepels sambal
1 eetlepel basterdsuiker
700 ml groente- of kippenbouillon
2 eetlepels atjar
Een handje taugé
1 wortel
Een halve komkommer
Een paar handjes gemengde sla
Een handje gefrituurde uitjes

Salade met hete kip

Breng de bouillon aan de kook. Leg de kipfilets in de bouillon en laat ze 8 minuten koken. Haal de stukken kipfilet uit de bouillon en laat ze afkoelen. Scheur de kip in steeds kleinere reepjes tot de hele kipfilets “geplukt” zijn.

Versnipper de sjalot en chilipeper. Pers de teen knoflook. Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit de knoflook, chilipeper en sjalot tot het glazig ziet. Doe de zoete ketjap, zoute ketjap, sambal, mosterd, gember en basterdsuiker bij de knoflook en sjalot. Roer alles door elkaar tot een papje. Verkruimel het maggiblokje in de pan. Leg de reepjes kip in het mengsel en roer alles door elkaar. Bak, terwijl je blijft roeren, de hete kip 5 minuten op laag vuur.

Leg de gemengde sla, atjar en taugé op een bord. Schep de hete kip op de salade. Snijd de wortel en de komkommer in plakjes en leg dit ook op de salade. Maak af met gefrituurde uitjes. De salade met hete kip is extra lekker in combinatie met kroepoek.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

3 thoughts on “Recept: Salade met hete kip

  1. Mevr.L.de Groof schreef:

    je zou de kipfilet eens kunnen vervangen voor kippedijtjes die zijn veel malser en heerlijker van smaak als de droge kipfilet.
    Heb deze tip ooit eens overgenomen van een overbuurman die naast me stond en kippedijtjes besteld,ik zeer benieuwd waarvoor en ik vroeg hem dat…vanwege de malsheid van het vlees zei hij,ik geprobeerd en nooit meer anders genomen…..!!!

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *