Recept: Salade met gegrilde perzik en halloumi

 

Salade met gegrilde perzik en halloumiIk kan zo blij worden van mooi eten. Een vers stuk vlees of vis, een groentekraam vol met prachtige kleuren, een mooi opgemaakt bord of een salade die je het liefste in wilt lijsten. Ik ben gek op mooi, kleurrijk en vers eten. Stiekem eet ik zelfs een stuk lekkerder als het eten er mooi uitziet. Daar besteed ik graag wat extra liefde en aandacht aan. Deze salade met gegrilde perzik en halloumi vind ik daar een voorbeeld van. Is het geen plaatje? Als de salade op tafel staat heb je meteen zin om te gaan eten. Vind ik dan. Lekker bij de barbecue of als lunch.



Ingrediënten Salade met gegrilde perzik en halloumi voor 4 personen

3 perziken
250 gram halloumi
100 gram eikenbladsla
Een halve komkommer
25 gram geschaafde amandel
Een scheutje balsamico-azijn
Peper en zout

Snijd de perziken en de halloumi in plakjes. Grill de plakjes perzik en halloumi aan beide kanten lichtbruin.

Rooster de geschaafde amandel in een droge koekenpan. Pas op dat de amandel niet aanbrandt.

Snijd de komkommer in blokjes. Meng de sla met de komkommer, een beetje balsamico-azijn en peper en zout. Leg de salade op een schaal.

Leg de perzik en de halloumi op de sla. Bestrooi de salade met gegrilde perzik en halloumi met geschaafde amandel.

Serveer de salade met perzik en halloumi met vers brood met olijfolie en roomboter met grof zeezout.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *