Recept: Salade met bloedsinaasappel en avocado

 

Salade met bloedsinaasappel en avocadoJe zou het niet verwachten in deze tijd van het jaar, maar tussen (eind) december en maart is de bloedsinaasappel in het seizoen. De smaak van de bloedsinaasappel zit ergens tussen die van een gewone sinaasappel en een grapefruit in. Ik heb hem nog niet zien liggen bij de gewone supermarkt, maar op de markt en bij de Turkse supermarkt zijn ze al volop te krijgen. Heerlijk om te gebruiken in toetjes, uit te persen als sap of, zoals nu, in een salade. Afgelopen weekend waren Douwe en ik allebei ziek. Allebei zaten we vol, we hadden koorts en er werd heel wat afgehoest, gesnoten en geniest. Ik ben serieus 1 keer in het jaar ziek (en dan nog meestal in de vakantie of in het weekend) en dan ligt mijn verzorger naast mij nog veel zieker te zijn. STOM! We konden dus wel wat vitamientjes gebruiken. Er moest groente en fruit met veel vitamine c in huis komen. We deden “rock, paper, scissors” en ik verloor. Op naar de markt dus. Paprika’s, kiwi’s, sinaasappels en broccoli scoren. Toen ik bij de Turk een kist met bloedsinaasappels zag staan liep het water me in de mond. De keuze was snel gemaakt. Bloedsinaasappels it was. Ik kwam, ik rekende af en dook daarna meteen weer onder de dekens. Ik hoefde ’s avonds alleen nog even de salade in elkaar te zetten. Dat ging prima, want het was maar 10 minuten werk. De vitamines hebben geholpen want ik ben maandag gewoon weer aan het werk gegaan. Zo kom ik de winter dus wel door. De salade met bloedsinaasappel en avocado is ook erg lekker in de zomer. Zijn de bloedsinaasappels onvindbaar of niet meer in het seizoen? Ga dan voor de grapefruit. De smaak is iets meer bitter, maar past evengoed bij de geitenkaas, avocado en honing-mosterddressing. Lekker fris, en ook in de zomer kunnen we de vitamientjes gebruiken 😉

Ingrediënten salade met bloedsinaasappel en avocado voor 2 personen

 

Voor de salade

75 gram rucola
2 bloedsinaasappels
150 gram zachte geitenkaas
100 gram pecannoten
1 avocado
1 rode ui

Voor de dressing

1 theelepel mosterd
1 theelepel (acacia)honing
3 eetlepels olijfolie
Peper en zout

Schil de bloedsinaasappels en verwijder de vliesjes. Scheur de sinaasappels in stukjes. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Snijd de avocado in plakjes en schep de plakjes uit de schil. Snijd de rode ui in halve ringen. Leg de rucola in een (diep) bord. Leg de bloedsinaasappel, de rode ui, de geitenkaas en de avocado op de sla. Hak de pacannoten in grove stukken. Bestrooi de salade met bloedsinaasappel en avocado met pecannoten.

Meng de mosterd met de honing, olijfolie en het peper en zout. Proef of de dressing op smaak is. Voeg eventueel meer van de ingrediënten toe. Besprenkel de salade met bloedsinaasappel en avocado met de dressing. Serveer met vers brood en extra olijfolie.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *