|
|

Ingrediënten ’s zomerse salade met meloen en ham voor ongeveer 4 personenn
1 galia- of cantaloupemeloen
200 gram prosciutto
150 gram mozzarella (ik gebruikte mini-bolletjes, maar een grote bol kan ook)
Een scheutje balsamicostroop
75 gram rucola
Eventueel een takje (platte) peterselie
Peper uit de molen
Een snuf zout

Snijd de meloen doormidden en schep de pitjes met een lepel uit het midden. Snijd de meloen in “bootjes” en verwijder de schil. Snijd de meloen in stukjes.
Bedek een bord of grote schaal met rucola. Leg de meloen, de prosciutto en de mozzarella door elkaar op de rucola.
Hak de peterselie in grove stukken. Drizzle een beetje balsamicostroop over de salade en bestrooi met peterselie. Maak af met peper uit de molen en een snuf zout.
Serveer de ’s zomerse salade met meloen en ham met vers brood en een goede olijfolie als lunch, bij een lekkere pasta on the side of als bijgerecht bij de barbecue.
Ook lekker om de mozzarella te vervangen door feta. Of met aardbeien of mango in plaats van meloen.


Super lekker !!! Heb de balsamico siroop zelf gemaakt. Door de helft gedaan omdat we met z’n 2en waren maar had rustig nog meer gelust
Op verzoek nog een keer deze heerlijke salade gemaakt.
Dit ga ik zeker vaker maken.
Dank voor het plaatsen,