Recept: Lauwwarme salade met zalm en groene asperges

 

Lauwwarme salade met zalm en groene aspergesVrijdag! Bijna weekend! Ik hou van dat vrijdaggevoel. Het gevoel dat je bijna klaar bent met de werkweek en lekker kan doen waar je zin in hebt. Qua gevoel begint mijn weekend al als ik op vrijdag uit mijn bed stap. Ook al moet ik nog een hele dag werken, ik weet dat als ik ’s middags de deur van de school achter me dichttrek mijn weekend is begonnen. Op vrijdagavond ga ik meestal iets leuks doen. Vaak ga ik lekker uit eten, een borrel drinken of iets anders gezelligs doen. Vanavond ga ik samen met Douwe naar Diggy Dex en Kenny B in het openluchttheater in Bloemendaal. Ik had de kaartjes in februari al gekocht voor Douwe zijn verjaardag. Nu nog hopen dat het droog blijft. Met dat noodweer van gistermiddag zit ik niet graag in een openluchttheater. Gelukkig wordt er voor vanavond geen regen voorspeld. We zitten dus prima in Bloemendaal. Over naar het recept van vandaag. Een lauwwarme salade met zalm en groene asperges. Een lichte en gezonde salade. Lekker met een glaasje Chardonnay. Het kan ook té gezond he. 




Ingrediënten lauwwarme salade met zalm en groene asperges voor 2 personen

2 zalmmoten van ongeveer 200 gram
200 gram eikenbladsla
100 gram groene aspergetips
6 radijsjes
20 cherrytomaatjes
1/2 komkommer
3 eetlepels olijfolie + extra om in te bakken
1 eetlepel balsamico-azijn
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrooi de zalmmoten aan beide kanten met peper en zout. Leg de zalmmoten in een ovenschaal. Schuif de ovenschaal in de oven en bak de zalm in ongeveer 10-15 minuten gaar. De zalm is het lekkerst als hij nog een beetje rauw vanbinnen is.

Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan. Doe de groene aspergetips in de pan en bak tot ze beetgaar zijn.

Trek de zalm met 2 vorken uit elkaar. Snijd de radijsjes in plakjes en de tomaatjes door de helft.

Meng de olijfolie met de balsamico-azijn en een beetje peper en zout tot een dressing. Maak de sla aan met de dressing. Verdeel de radijsjes, tomaat, komkommer en aspergetips over de sla. Leg de stukken zalm op de salade. Maak af met een beetje peper en zout.

Serveer de lauwwarme salade met zalm en groene asperges in combinatie met vers brood en smeersels.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *