Recept: Kalkoensalade met Griekse yoghurt en cranberry’s

 

Kalkoensalade met Griekse yoghurt en cranberry'sI love lunchsalades. Ik vind niks lekkerder dan een knapperig en vers broodje met een frisse salade. Ik maakte eerder al makreelsalade met appel, kipkerriesaladeoude kaassaladekip-pestosalade en asperge-beenhamsalade. Nu we richting de kerst gaan wilde ik een salade maken die de smaken van kerst bevat. En wat is nou meer kerst dan kalkoen, cranberry’s en kaneel. De zoete smaak van de cranberry’s past mooi  bij de frisse smaken in de salade. Omdat we tijdens de kerst al genoeg calorieën binnen krijgen besloot ik om de salade aan te maken met Griekse yoghurt in plaats van mayonaise. De salade wordt hierdoor fris zonder vet te zijn en bevat een stuk minder calorieën. En dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen!       

Ingrediënten Kalkoensalade met Griekse yoghurt en cranberry’s

200 gram kalkoenfilet
1 liter kippen- of groentebouillon
100 gram gedroogde cranberry’s
100 ml Griekse yoghurt
1 sjalot
3 tot 5 lente-uitjes
Eventueel een theelepel kaneel
Peper en zout

Breng de bouillon in een middelgrote pan aan de kook. Doe de kalkoenfilet bij de bouillon en kook hem in 6 minuten gaar. Haal de kalkoen uit de bouillon en laat het even afkoelen.

Versnipper de sjalot en snijd de lente-uitjes in ringetjes. Pluis de kalkoen en doe het in een grote schaal of kom. Schep de Griekse yoghurt over de kalkoen. Doe de cranberry’s, lente-ui en de sjalot bij de Griekse yoghurt en de kalkoen. Meng de ingrediënten met elkaar. Proef of de verhoudingen van de kalkoensalade met Griekse yoghurt en cranberry’s kloppen. Voeg voor een extra touch een theelepel kaneel toe. Als je meer van fris houdt kun je de kaneel ook weglaten. Maak de kalkoensalade met Griekse yoghurt en cranberry’s af met een beetje peper en zout.

De kalkoensalade met Griekse yoghurt en cranberry’s is lekker op een knapperig broodje als lunch of op een toastje bij de borrel. Ook lekker als bijgerecht bij een buffet of uitgebreid diner.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *