Recept: Herfstsalade met linzen en pompoen

 

Herfstsalade met linzen en pompoenNu de klok achteruit is en het weer eerder donker wordt ben helemaal in de herfstsfeer. Als ik aan herfst denk, denk ik aan gerechten met linzen, pompoen en andere typische herfstgroenten. Ik maakte eerder al een pittige pompoensoep, linzensoep met rookworst, risotto met pompoen en salie en pompoenbroodjes. Toen ik vorige week voor de lunch een herfstsalade wilde maken mochten deze ingrediënten dus niet ontbreken. Omdat ik de combinatie van pompoen en geitenkaas erg lekker vind, besloot ik ze met elkaar te combineren in de salade. De herfstsalade met linzen en pompoen is lekker bij stoofpotjes en kruidige stukken vlees. Ook lekker als lunch.

Ingrediënten herfstsalade met linzen en pompoen voor 4 personen

1 flespompoen
200 gram groene linzen
100 gram zachte geitenkaas
1 liter groenten- of runderbouillon
Een handje walnoten
Een eetlepel roomboter
Tuinkers
Peper en zout

Laat de linzen een half uurtje wellen in een bakje met water. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de flespompoen in de lengte door. Schep met een lepel de pitten uit de pompoen. Bekleed de bakplaat van de oven met bakpapier. Leg de stukken pompoen op het bakpapier en bak de pompoen in 40 minuten gaat. Als het vruchtvlees van de pompoen zacht is kan hij uit de oven.

Verwarm de runderbouillon in een pan. Doe de linzen bij de runderbouillon en kook in een kwartier gaar. Snijd de pompoen in stukjes. Doe een paar eetlepels linzen in een diep bord. Leg hier de stukjes pompoen op. Verbrokkel de geitenkaas over de linzen en de pompoen. Hak de walnoten in grove stukken. Strooi de stukjes walnoot over de salade. Maak af met peper, zout en een plukje tuinkers.

De herfstsalade met linzen en pompoen is lekker als lunch of als bijgerecht bij het diner. Wij aten de herfstsalade met linzen en pompoen in combinatie met merguez worstjes van lamsvlees en gepofte krieltjes.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *