Recept: Groene rijstsalade met feta

 

Groene rijstsalade met fetaAls het weer veranderd krijg ik ook trek in andere gerechten. Comfortfood en stoofpotjes zijn niet meer nodig. Die gerechten komen in de herfst weer terug. In deze tijd van het jaar houdt het zonnetje me lekker warm. In plaats daarvan verlang ik naar lekkere broodjes, en knapperige en frisse salades. Healthyfood. We moeten tenslotte over een paar weken weer in bikini. Ik kan niet wachten tot het strand- terrassen- en barbecueseizoen weer begint. Deze groene rijstsalade met feta past perfect bij dat laatste. Weet je waar de salade ook niet misstaat? Bij de Paasbrunch! Want behalve eieren en lekkere broodjes kan een lekkere salade daar niet ontbreken. Als ik naar deze groene rijstsalade met feta kijk, moet ik meteen aan het voorjaar denken en doordat er munt en feta in de salade zit wordt hij lekker fris. En misschien wel het allerfijnste. De salade is ook nog eens glutenvrij en ontzettend gezond. Need I say more? Gewoon aan de slag gaan dus. 

Ingrediënten groene rijstsalade met feta voor 6-8 personen

400 gram basmatirijst
200 gram crème fraîche
200 gram peultjes
6 lente-uitjes
3 stengels bleekselderij
100 gram doperwten
150 gram feta
Een handje rucola
Een paar takjes munt
Peper en zout

Verhit een middelgrote pan met water en een snuf zout. Doe de rijst in de pan en kook het in 8 minuten gaar. Giet de rijst af en laat het met de deksel op de pan 10 minuten staan. Roer de rijst door en laat het helemaal afkoelen.

Snijd uiteinden van peultjes af en snijd de lente-ui en de bleekselderij in ringetjes. Hak de munt fijn. Meng de rijst met de crème fraîche, de fijngehakte munt en een beetje peper en zout. Roer de peultjes, de bleekselderij, de rucola en de doperwtjes door de rijst. Verkruimel de feta. Bestrooi de groene rijstsalade voor serveren met feta.

De groene rijstsalade met feta is lekker als lunch, lichte avondmaaltijd of als onderdeel van een buffet. Ook lekker bij de barbecue.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *