Recept: Frisse eiersalade

 

eiersaladeIk ben gek op salades. Er zijn op mijn blog dan ook veel (lunch)salades te vinden. Omdat het bijna Pasen is kan een eiersalade natuurlijk niet ontbreken. Ik ben vanmiddag aan de slag gegaan met uitproberen en heb mijn eigen frisse eiersalade bedacht. De salade is op basis van yoghurt, hierdoor is hij lekker fris. Omdat ei en mayonaise een onafscheidelijke combinatie zijn (mayonaise wordt tenslotte van eidooiers gemaakt) heb ik toch een beetje mayonaise gebruikt. Door de yoghurt, appel, citroen en de lente-ui wordt de salade lekker fris en fruitig. En door het geringe gebruik van mayonaise (je kunt hem eventueel ook weglaten) is de eiersalade helemaal niet zo slecht voor je!

Ingrediënten frisse eiersalade

4 eieren
250 ml Griekse yoghurt
2 eetlepels mayonaise
1 appel
5 lente-uitjes
Augurken
Bieslook
Zout & peper
Waterkers
2 eetlepels citroensap

Kook de 4 eieren tot ze hardgekookt zijn. Snijd de eieren door midden en haal met een lepel de dooier uit het eiwit. Doe de dooiers in een grote kom. Meng de eidooiers met de mayonaise en een beetje peper en zout. Snijd de augurk in kleine blokjes, hak de bieslook fijn en snijd de lente-ui in ringetjes. Doe dit bij het mayonaise-eigeel mengsel in de kom. Meng alles goed en proef of de verhoudingen van het mengsel kloppen. Voeg de yoghurt bij het geheel. Snijd de appel en het eiwit in kleine blokjes. Roer dit door de eiersalade. Voeg een beetje citroensap toe en proef goed of de salade op smaak is. Voeg eventueel extra van de ingrediënten toe. Gebruik nog een beetje zout en peper. Maak af door een beetje waterkers over de eiersalade heen te strooien.

Lekker op een toastje bij de borrel of op een broodje tijdens de lunch. Mocht je het lekker vinden kun je ook wat gedroogde ham of rode paprika toevoegen. Aanrader voor bij de paasbrunch!

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *