Recept: Asperge beenham salade

 

Asperge beenham saladeSoms maak ik recepten opnieuw voor de foto’s. Deze asperge beenham salade staat al ruim 2 jaar online. Mèt een afgrijselijke foto. Vind je het gek dat het recept bijna niet bekeken werd. Ik zou er ook niet op klikken als ik hem tegen kwam. Wel jammer, want deze salade is ontzettend lekker. Helemaal op een vers en knapperig broodje. Gelukkig zijn de afgelopen jaren mijn foto-skills aanzienlijk verbeterd. Ik noem mezelf nog steeds geen topfotograaf, maar de plaatjes worden steeds mooier. Leuk om het verschil te zien. Nu hopen dat dit lekkere broodje vaker bekeken en gemaakt wordt. Dat heeft hij wel verdiend. Probeer het maar eens uit ;).

Ingrediënten asperge beenham salade

5 plakken beenham van ongeveer een halve centimeter dik
6 witte asperges
2 eieren
6 lente-uitjes
2 theelepels mierikswortel
3 eetlepels Griekse yoghurt
1,5 eetlepel mayonaise
Een halve citroen
Een paar sprietjes bieslook
Een paar takjes peterselie

Snijd de houterige uiteindes van de asperges af en schil ze van boven naar beneden. Kook de asperges in 6 tot 8 minuten gaar. Leg de asperges op een bord en laat ze even afkoelen.

Snijd de plakken beenham in blokjes. Snijd de asperges verticaal door en daarna in kleine stukjes. Snijd de lente-ui in in kleine ringetjes en hak de peterselie en bieslook fijn. Kook de eieren tot ze hardgekookt zijn, ongeveer 10 minuten.

Doe de asperges, de beenham, de lente-ui, de mierikswortel, de Griekse yoghurt, de mayonaise, de bieslook, de peterselie en het sap van een halve citroen bij elkaar in een kom. Roer de ingrediënten voorzichtig door elkaar. Proef of de asperge beenham salade op smaak is en voeg eventueel meer van de ingrediënten toe.

Snijd de eieren in kleine stukjes. Strooi de eieren over de asperge beenham salade. Maak af met peper en zout en garneer de salade met wat takjes bieslook.

Serveer de asperge beenham salade met een beetje rucola op een vers broodje bij de lunch of brunch.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.