Recept: Citrussalade met granaatappelpitjes

 

citrussalade met granaatappelpitjesWat was het fantastisch weer dit weekend. Ik heb gister de hele middag van het zonnetje genoten bij Noorderlicht. Noorderlicht is een cultureel café op de NDSM-werf in Amsterdam. Het Noorderlicht zit tegenover de IJ-hallen aan het water. Een leuke wat alternatievere tent waar ze elke week andere hapjes serveren. Dit weekend stonden er gerechtjes uit de Noord-Afrikaanse keuken op de kaart. We bestelden een vegetarische tajine met tabouleh, Turks brood en koriander-pompoen hummus. Na een uurtje konden we geen pap meer zeggen; zo vol zaten we. Om die heerlijke middag en vooral de zon nog even vast te houden maakte ik ’s avonds deze frisse citrussalade met granaatappelpitjes. Een frisse en zomerse salade die het gevoel van de zomer even terugbrengt. Want hoe fijn ik de herfst ook vind; de zon blijft één van mijn beste vrienden!

Ingrediënten citrussalade met granaatappelpitjes voor 2 personen

1 grapefruit
1 sinaasappel
1 bloedsinaasappel
1 citroen
1 limoen
6 of 7 blaadjes munt
1 eetlepel acaciahoning
Een halve eetlepel rozensiroop
Een handje granaatappelpitjes
Een handje gepelde ongezouten pistachenoten

Snijd de boven en de onderkant van de grapefruit af. Snijd in verticale plakken de schil van de grapefruit. Zorg dat het grootste gedeelte van het witte rond de grapefruit verwijderd is. Snijd de grapefruit in plakken van ongeveer een halve centimeter. Doe hetzelfde met de sinaasappel, bloedsinaasappel, citroen en limoen. Leg de plakken citrusvrucht speels door elkaar op een bord. Zorg dat de kleuren mooi contrasteren.

Hak de blaadjes munt fijn. Hak de pistachenoten in kleinere stukjes. Ik gebruikte hier een vijzel voor. Strooi de stukjes munt, pistachenootjes en de granaatappelpitjes over het citrusfruit heen. Doe de honing en de rozensiroop in een schaaltje en meng ze goed met elkaar. Druppel vlak voor het serveren een beetje van het honingmengsel over het citrusfruit heen.

De citrussalade met granaatappelpitjes is lekker bij pittige en kruidige gerechten. Wij aten de citrussalade met granaatappelpitjes in combinatie met een couscous met geitenkaas, tzatziki en gegrilde kip met ras el hanout.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *