Recept: Risotto met venkel en citroen

 

Risotto met venkel en citroenAfgelopen week was ik een aantal dagen pas laat klaar met werken. Toen ik één van die dagen de voordeur open deed kwam me een heerlijke geur tegemoet. Douwe was alvast begonnen met koken. Er stond al een glas wijn voor me klaar op de bar in de keuken. Een feestje! Niet dat hij dat nooit doet, maar meestal ben ik degene die kookt in huis. Dat is overigens vrijwillig. Zo kan ik meteen weer recepten schrijven voor de blog. Douwe maakte risotto met venkel, citroen, feta en merguezworstjes. Een frisse risotto die goed combineert met de kruidige merguezworstjes. Het enige wat ik moest doen was een foto maken zodat ik dit lekkere gerechtje ook met jullie kon delen.

Ingrediënten risotto met venkel en citroen voor 2 personen

150 gram risottorijst
700 ml kippen- of groentebouillon
100 ml droge witte wijn
4 merguezworstjes (ik koop ze altijd bij de Islamitische slager)
1 venkel
1 citroen
1 sjalotje
1 teentjes knoflook
80 gram Parmezaanse kaas
100 gram feta
Een theelepel roomboter om in te bakken
Een paar basilicumblaadjes

Versnipper de sjalot en pers de knoflook. Snijd de venkel in vieren en verwijder de kern. Snijd de venkel in kleine stukjes. Smelt de boter in een koeken- of hapjespan. Fruit de sjalot en de knoflook tot het glazig ziet. Voeg de stukjes venkel toe en laat een minuut of 2 meebakken. Strooi de risottorijst in de pan en bak tot de korrels doorzichtig beginnen te worden. Dit duurt een minuut of drie. Giet de witte wijn over de risotto en laat het op laag vuur pruttelen tot de wijn is opgenomen door de risotto. Giet een soeplepel bouillon over de risotto en laat ook dit inkoken. Blijf herhalen tot de risotto gaar is. Dit duurt 15 tot 20 minuten. Bak de merguezworstjes in een andere pan gaar en snijd ze in plakjes.

Rasp de schil van de citroen en de parmezaanse kaas. Doe de citroenschil, de Parmezaanse kaas en een beetje peper en zout bij de risotto en roer alles goed door elkaar. Schep de risotto met venkel en citroen in diepe borden. Verkruimel de feta en strooi een handje over de risotto heen. Leg de plakjes worst op de risotto met venkel en citroen. Garneer met wat basilicumblaadjes en maak af met peper en zout. Serveer de risotto met venkel en citroen met extra Parmezaanse kaas en brood met olijfolie en zeezout.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *