Recept: Risotto met pastinaak en pancetta

 

Risotto met pastinaak en pancettaAls je me ergens blij mee kunt maken dan is het een grote pan met romige risotto. Zeker op een herfstdag als vandaag. Het geheim van een goede risotto zit hem in de volgorde van de stappen. Als je deze in de juiste volgorde uitvoert kan de risotto bijna niet mislukken. Je begint met het fruiten van een uitje met een paar teentjes knoflook. Dan de risottorijst erbij en even mee laten bakken. Afblussen met witte wijn en daarna koken in bouillon tot de rijst gaar is. Alleen dán krijg je de perfecte risotto. Lijkt veel moeilijker dan het is. het enige wat je daarna nog nodig hebt is liefde. En tijd. Risotto heeft namelijk geen haast. Het heeft tijd nodig om te garen en zich vol te zuigen met smaak. Het resultaat? Een romige risotto met een smaak waar je u tegen zegt. Vandaag heb ik een risotto met pastinaak en pancetta voor jullie in de aanbieding. Een échte herfstrisotto. De zoute pancetta past goed bij de anijsachtige smaak van pastinaak en de chippies geven een lekkere crunch. Beloven jullie dat je de binnenkort de keuken induikt? Doen hoor!Ingrediënten risotto met pastinaak en pancetta voor 4 personen

3 pastinaken
6 plakjes pancetta
1 sjalot
2 tenen knoflook
300 gram risottorijst
1 liter kippen- of groentebouillon
Een flinke scheut droge witte wijn
125 gram marcarpone
150 gram Parmezaanse kaas
Een handje rucola
Peper en zout
300 ml zonnebloemolie om in te frituren

Risotto met pastinaak en pancetta

Schil de pastinaken. Snijd 1 van de pastinaak in dunne plakjes en snijd de andere pastinaken in blokjes.

Verhit de zonnebloemolie in een pan met dikke bodem. Controleer of de zonnebloemolie heet genoeg is met een stukje brood. Als de olie rondom het brood borrelt is de olie heet genoeg. Frituur de plakjes pastinaak tot krokante chipjes en laat uitlekken op een stukje keukenpapier.

Verhit een droge koekenpan. Leg de pancetta in de pan en bak tot het krokant is. Haal de pancetta uit de pan en laat het drogen op een stukje keukenpapier.

Versnipper de sjalot en pers de teentjes knoflook. Smelt de roomboter in een hapjes- of koekenpan. Doe de knoflook en de sjalot in de pan en fruit tot het glazig ziet. Doe de pastinaak in de pan en laat 2 minuten meebakken. Voeg de risottorijst toe en laat meebakken tot de korrels glazig zien.

Giet een flinke scheut witte wijn in de pan en laat het inkoken. Voeg een soeplepel bouillon bij de risotto en laat koken tot de bouillon is opgenomen. Blijf bouillon toevoegen tot de risotto gaar is.

Rasp de Parmezaanse kaas. Roer de Parmezaanse kaas en de mascarpone door de risotto. Proef of de risotto op smaak is. Maak af met peper uit de molen.

Verdeel de risotto over 4 diepe borden. Garneer de risotto met pancetta, pastinaakchips en rucola.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

One thought on “Recept: Risotto met pastinaak en pancetta

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *