Risotto met paddenstoelen en mascarpone

Recept: Risotto met paddenstoelen en tijm

 

Risotto met paddenstoelen en tijmDit is de risotto waar Douwe mijn hart mee veroverde. Toen ik voor de eerste keer bij hem bleef eten, maakte hij deze risotto klaar. Een man die kan koken stond, heel verrassend (not!), hoog op mijn wensenlijstje. Nou geloof mij… de man kán koken! Hij had natuurlijk mijn hart voor die tijd al veroverd maar die avond wist ik het zeker. Dit is míjn man! We staan graag samen in de keuken, we gaan regelmatig (bijna elke week) uit eten en we houden allebei ontzettend van wijn. Sinds die eerste keer staat de risotto regelmatig bij ons op tafel. Afgelopen week had Douwe de risotto weer eens klaargemaakt en kon ik mooi een foto maken om met jullie te delen. Het gerecht blijft zo ontzettend lekker. Hoog tijd dat jullie ook kennis maken met onze risotto di amore. En of je de risotto met paddenstoelen en tijm nou met je liefde, je vrienden of je kat deelt. Ik kan je garanderen dat je er blij van wordt. Ingrediënten risotto met paddenstoelen en tijm voor 4 personen

400 gram risotto rijst
2 sjalotjes
1 teen knoflook
250 gram paddenstoelen
800 ml paddenstoelen bouillon
175 ml witte wijn (voignier of chardonnay)
Een paar takjes tijm
125 gram mascarpone
100 gram Parmezaanse kaas
Een scheutje olijfolie
Peper en zout
Eventueel een handje rucola

Versnipper de sjalot en pers de knoflook. Hak de paddenstoelen fijn.

Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan. Doe de sjalot en de knoflook bij de olie en bak tot het glazig ziet. Doe de risottorijst, de paddenstoelen en een beetje peper en zout in de pan en bak tot de korrels een beetje doorzichtig worden. Blus de rijst af met een flinke scheut witte wijn.

Zet het vuur laag. Laat de rijst pruttelen tot bijna alle wijn is opgenomen. Schep een soeplepel paddenstoelenbouillon bij de risotto. Roer de bouillon door de risotto en laat pruttelen tot de bouillon opgenomen is. Roer de risotto elke minuut even door. Blijf paddenstoelenbouillon toevoegen en ga door tot de risotto gaar is.

Rasp de Parmezaanse kaas. Doe de mascarpone en de tijm bij de risotto en kook een minuut mee. Schep de Parmezaanse kaas door de risotto en laat staan tot de kaas gesmolten is. Serveer de risotto in een diep bord met een beetje rucola.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.