Recept: Risotto met garnalen en groene asperges

 

Risotto met garnalen en groene aspergesDeze risotto at ik van de zomer in Italië. Ik heb hem al een aantal keren geprobeerd na te maken, maar iedere keer was het net niet naar mijn zin. Tot ik van de week opeens de smaak te pakken had die ik wilde hebben. Het geheim? Visbouillon en verse doperwtjes. Deze 2 ingrediënten zorgen voor de romige en kruidige vissmaak die ik van de zomer ook proefde. In Italië lagen er op de risotto ook nog dikke plakken zomertruffel. Deze heb ik vanwege de verkrijgbaarheid weggelaten. De risotto met garnalen en groene asperges is lekker als avondeten of in een kleine hoeveelheid als lunch. Smaakt extra goed met een glas pinot grigio of chardonnay.

Ingrediënten risotto met garnalen en groene asperges voor 3 personen

200 gram risottorijst
300 gram (gepelde) reuzengarnalen
200 gram groene asperges
50 gram doperwten
1 sjalot
1 teentje knoflook
1 liter visbouillon
Een flinke scheut droge witte wijn
50 gram roomboter
100 gram Parmezaanse kaas
Peper en zout

Versnipper de sjalot en pers de knoflook. Snijd de “houtachtige” onderkant van groene asperges af en gooi deze weg. Snijd de groene asperges in stukken van ongeveer 4 centimeter. Verhit de visbouillon.

Smelt de roomboter in een hapjespan. Fruit de sjalot en knoflook tot het glazig ziet. Voeg de groene asperges, de risottorijst en een beetje peper en zout toe. Laat de rijst en de asperges even bakken tot de korrels glazig zien. Voeg de garnalen en doperwten aan de rijst toe. Blus af met een flinke scheut droge witte wijn. Zet het vuur laag. Laat de wijn opnemen door de korrels. Voeg een soeplepel visbouillon toe en laat zachtjes pruttelen tot het opgenomen is door de rijst. Herhaal dit tot risottorijst gaar en romig is.

Rasp de Parmezaanse kaas. Roer de Parmezaanse kaas door de risotto met garnalen en groene asperges. Proef of de risotto op smaak is. Voeg, indien nodig, extra Parmezaanse kaas, peper of zout toe.

Schep de risotto met garnalen en groene asperges in een diep bord. Maal een beetje peper boven de risotto en strooi eventueel nog een beetje Parmezaanse kaas over de risotto. Lekker om een druppeltje truffelolie door de risotto te roeren.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.