Recept: Gnocchi met pesto en asperges

 

Gnocchi met pesto en aspergesAfgelopen donderdag is het aspergeseizoen begonnen. Vanaf eergisteren kunnen we twee maanden lang genieten van deze heerlijke groente. En genieten, dat gaat zeker gebeuren! Ik ben namelijk gek op asperges. Eigenlijk zou dit recept afgelopen donderdag online komen, maar door omstandigheden is hij iets verlaat. Iets met de goede foto op de verkeerde laptop en dan de andere laptop meenemen. Laten we het er maar niet meer over hebben. Omdat ik jullie deze gnocchi met pesto en asperges niet wilde onthouden post ik hem vandaag. Als je mij vraagt welke asperges ik lekkerder vind, de groene of de witte, begin ik lang te twijfelen. De groene asperge eten we het hele jaar door en gebruik ik heel vaak. De witte asperge is er maar 2 maanden en kijk ik altijd naar uit. Omdat het voor mij moeilijk is om te kiezen gebruikte ik ze in dit gerecht allebei. De zachte volle en romige witte asperge doet het goed in combinatie met de groene knapperige en frisse variant. Een Italiaanse klassieker met een Hollands tintje!

Ingrediënten gnocchi met pesto en asperges voor 4 personen

400 gram gnocchi (Gnocchi kun je ook heel makkelijk zelf maken)
500 gram witte asperges
350 gram groene asperges
50 gram rucola
2 flinke bossen basilicum
2 middelgrote tenen knoflook
100 gram Parmezaanse kaas + extra om te raspen
3 eetlepels pijnboompitten
Een scheutje olijfolie
8 plakken parmaham
Peper en zout

Verwijder de houtachtige uiteindes van de witte en groene asperges. Schil de witte asperges vanaf de topjes naar beneden. Snijd de groene en de witte asperges in stukje van ongeveer 2 centimeter. Breng een middelgrote pan met water, peper en zout aan de kook. Doe de stukjes asperge in het water en kook tot ze gaar zijn.

Snijd de Parmezaanse kaas in blokjes. Doe de Parmezaanse kaas, basilicum, pijnboompitten, knoflook (begin met 1 teentje), peper, zout en een scheutje olijfolie in een keukenmachine. Mix de ingrediënten in de keukenmachine tot een gladde massa. Proef hoe de smaakverhouding is. Voeg naar smaak steeds een beetje meer van de ingrediënten toe.

Breng een kleine pan met water en een beetje zout aan de kook. Schep de gnocchi in de pan en laat koken tot de gnocchi drijft. Schep de gnocchi uit de pan en zet apart.

Rasp de Parmezaanse kaas. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan. Doe de gnocchi, asperges, Parmezaanse kaas en pesto in de pan en schep alles door elkaar.  Bak de gnocchi met pesto en asperges een minuut of 3. Schep de rucola door de gnocchi.

Schep de gnocchi met pesto en asperges in een diep bord en leg hier 2 plakjes parmaham bovenop. Voor een vegetarische variant kun je de ham natuurlijk weglaten. Bestrooi evenueel met wat Parmezaanse kaas, peper en zout. Lekker in combinatie met vers brood om te dippen in olijfolie.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *