Gnocchi met pesto en asperges

Recept: Gnocchi met pesto en asperges

 

Gnocchi met pesto en aspergesDeze gnocchi met pesto en asperges is een gouwe ouwe. Hij staat al sinds 2016 op mijn blog, maar het recept en vooral de foto was nogal gedateerd. Of eigenlijk, was alleen de foto gewoon hartstikke lelijk. Jammer, want het gnocchigerecht is heerlijk. Als de asperges in het seizoen zijn staat het regelmatig op tafel in huize Savory Sweets. Douwe schept rustig 3 keer op als dit op tafel staat en zelfs Sophie vindt het lekker. De asperges niet hoor, die zijn nog wat heftig en moeilijk te eten voor haar. Maar de gnocchi, die werd letterlijk van mijn bord gepikt door mevrouw. Je kunt de gnocchi natuurlijk zelf te maken, maar op een doordeweekse avond kun je er ook voor kiezen om de gnocchi kant en klaar te kopen. Scheelt tijd. En eerlijk? Ik doe dat zelf ook weleens. Hetzelfde geldt voor de pesto. Al is zelf maken natuurlijk wel het lekkerst! 
Gnocchi met pesto en asperges

Ingrediënten gnocchi met pesto en asperges voor 4 personen

400 gram gnocchi (Gnocchi kun je ook heel makkelijk zelf maken)
500 gram witte asperges
350 gram groene asperges
1 middelgrote ui
100 gram prosciutto
Sap van een halve citroen
Een flinke hand rucola
Roomboter om in te bakken
Peper en zout

Voor de pesto

100 gram geraspte Parmezaanse kaas
2 flinke bossen basilicum (liever te veel dan te weining)
2 tenen knoflook
2 handjes pijnboompitten
Sap van een halve citroen
Olijfolie
Peper en zout

Gnocchi met pesto en asperges

Doe alle ingrediënten voor de pesto bij elkaar in een hakmolentje en draai tot een grove pesto.

Verwijder de houtachtige uiteindes van de witte en groene asperges. Schil de witte asperges van boven naar beneden. Snijd de asperges in stukjes van 3 cm.

Breng een pan gezouten water aan de kook. Doe de asperges in de pan en kook tot ze gaar zijn (wil je meer smaak? Kook dan de schillen ook mee). Schep de asperges uit het water en zet apart.

Breng het water van de asperges opnieuw aan de kook. Doe de gnocchi in de pan en kook tot ze beginnen te drijven. Giet af en meng in een kom met de pestoo.

Versnipper de ui. Smelt een beetje roomboter in een hapjespan. Doe de ui in de pan en fruit tot het glazig ziet. Doe de asperges in de pan en bak even mee. Voeg tenslotte de gnocchi toe en bak een minuut of 5 terwijl je de inhoud van de pan constant omschept.

Schep de rucola en de prosciutto door de gnocchi met pesto en asperges en maak af met het citroensap en een snuf peper uit de molen.

Serveer met extra Parmezaanse kaas en eventueel een beetje peterselie.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *