|
Op dagen als vandaag heb ik vaak trek in pasta. Niet te moeilijk doen, maar wel erg lekker. En de mister maak ik helemaal blij met een bord pasta. Om een beetje inspiratie op te doen zette ik mijn 8 favoriete pastarecepten op een rij. Het zijn voornamelijk frisse pastagerecht. Makkelijk om te maken en niet zo zwaar op de maag. Daar houd ik van. Bij ons staat vanavond de knoflookpasta met gember en garnalen op het menu. Daar had ik echt zin in. Verse ciabatta met een goede olijfolie erbij en dippen maar. Wie weet met een ijskoud glas Verdicchio. Héérlijk. Laten jullie het weten als jullie er eentje gemaakt hebben? Vind ik leuk!
Tagliatelle met garnalen en citroen-roomsaus
Deze tagliatelle met garnalen en citroen-roomsaus staat met stip op 1. Het is niet alleen één van de meest bekeken recept van Savory Sweets, het is ook mijn persoonlijke favoriet. Supereasy en lekker fris.
Lasagnette
Zondag kwam dit recept online en het was meteen een dikke hit. De lekkerste lasagnette maak je natuurlijk helemaal zelf. Dus zonder het bekende pakje uit de supermarkt. Superlekker en boordevol groenten. Hier ga je vrienden mee maken!
Knoflookpasta met gember en garnalen
Kruidig, fris, licht pittig en lekker licht. Deze knoflookpasta met gember en garnalen staat regelmatig op tafel in huize Savory Sweets. Lekker als het buiten warm is.
Gnocchi met gorgonzolasaus
Stiekem is gnocchi natuurlijk geen pasta. Het is wel erg lekker. En daarom heb ik het recept er gewoon tussen gezet. Het recept voor de gorgonzolasaus komt van de eigenaar van een agriturismo in Italië. Persoonlijk ontfutseld. Zijdezachte aardappelkussentjes met de lekkerste gorgonzolasaus die ik ooit geproefd heb. Niet moeilijk om te maken, wel heel erg lekker.
Pastasalade met tonijn en rucola
Als het echt heel erg warm is buiten is het lekkerder om iets kouds te eten. Deze pastasalade met tonijn en rucola is dan een uitkomst. Ook fijn om mee te nemen.
Cannelloni met hüttenkäse, lente-ui en basilicum
Dit is het eerste recept dat ik ruim 2 jaar geleden op Savory Sweets. We zijn inmiddels heel wat foto’s verder, maar het recept is nog steeds steengoed. Een vegetarisch gerecht voor echte lekkerbekken.
Pasta met salieboter en rucola
Simpel kan soms zo lekker zijn. Helemaal als er salie bij komt kijken. Één van mijn persoonlijke favorieten.
Pasta al forno
Het duurt even, maar dan heb je wel wat. Deze pasta al forno is echt ontzettend lekker! Maak een grote hoeveelheid en vries het vervolgens in. Fijn als je een keer geen tijd hebt om in de keuken te staan.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).