10 brunchgerechten voor pasen

 

brunchgerechtenI love brunchen. En dan het liefst met veel mensen om me heen op een leuke plek. Vaak thuis, maar nog veel vaker op het terras. Vooral in het voorjaar en de zomermaanden ben ik daar vaak te vinden. Omdat ik alleen een broodje vaak iets te simpel vind bestel ik meestal een uitgebreider gerecht. Het lunchplankje, de lunchplatter,  het combinatiemenu of hoe ze het ook maar noemen. Meestal is hij voor mij. Thuis vind ik vooral een salade voor op brood en kleine, lichte gerechtjes lekker. Hiervan zijn er ook een aantal terug te vinden op de blog. Hieronder 10 van mijn favoriete brunchgerechten.Kip pesto salade
Kip-pesto salade

Deze kip-pesto salade is één van de eerste recepten die ik met jullie gedeeld heb. Als ik salades maak voor de familiebrunch is dit geheid een verzoeknummer. En ik kan ze geen ongelijk geven, dit is ook één van mijn favoriete brunchgerechten. Een frisse en lichte salade die heerlijk smaakt op een vers en knapperig broodje. Ik kan hier serieus een hele schaal van leegeten.

Klik hier voor het recept.

makreelsalade met appel
Makreelsalade met appel

Deze makreelsalade met appel is verreweg de meest bekeken salade op de blog. De rokerige makreel combineert goed met de appel en de yoghurt. De makreelsalade wordt hierdoor lekker fris. Deze salade is ook erg lekker op een toastje.

Klik hier voor het recept.

Kip-kerriesalade
Kip-kerriesalade

Deze salade is de favoriet van mijn moeder. Doordat er ananas en taugé door de salade zit krijgt hij een lekkere bite. Lekker op een vers bolletje.

Klik hier voor het recept.

Oud Hollandse kaassalade
Oud Hollandse kaassalade

Als je van kaas houdt moet je deze salade zeker een keer maken. Ik ben zelf gek op kaas en maak deze salade regelmatig. De mosterd maakt hem lekker pittig en door de lente-ui en augurk ontstaat er een frisse crunch. Ook lekker op een toastje.

Klik hier voor het recept.

Asperge beenham salade

Asperge beenham salade

Wat fijn dat de asperges weer in het seizoen zijn. Dit is een frisse salade met beenham, witte asperges, gekookte eieren en mierikswortel. Lekker op een vers broodje met knapperige rucola.

Klik hier voor het recept

Bagels met zalm en roomkaas

Bagel met zalm en roomkaas

Is deze bagel met zalm en roomkaas geen plaatje. Ik kan jullie verzekeren.. hij is ook erg lekker. Hier kom ik mijn bed wel voor uit!

Klik hier
voor het recept

Rijstsalade met gerookte kip en avocado
Rijstsalade met gerookte kip en avocado

Deze salade boordevol lekkere ingrediënten eet ik vaak als het lekker weer is. Een frisse en smeuïge salade die goed past bij een brunch of lunch.

Klik hier voor het recept.

Zalmtartaar met mierikswortel en komkommer
Zalmtartaar met mierikswortel

Een fris en licht gerechtje. Lekker als voorgerecht, maar ook zeker een aanrader voor tijdens de brunch. De mierikswortel combineert goed met de zalm en de komkommer zorgt voor een frisse brunch. Lekker in combinatie met toast.

Klik hier voor het recept.

Steak tartaar met truffel en kwartel-ei

Steak tartaar met truffel en kwartelei

Iedereen wordt blij van truffel. Met deze steak tartaar ga je zeker vrienden maken. Licht, fris en ongelooflijk lekker. Een gerecht voor echte levensgenieters.

Klik hier voor het recept

Lentehapje met gerookte zalm en appel
Lentehapje met zalm, yoghurt en appel

Een makkelijk en snel gerecht dat er toch heerlijk uitziet. Lekker als je in korte tijd toch iets lekker neer wilt zetten.

Klik hier voor het recept.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *