Recept: Ontbijtwrap met ei, lente-ui en avocado

 

ontbijtwrapDouwe (mijn vriend) is vertrokken naar Curaçao. Hij gaat daar anderhalve week vakantie vieren met een groep vrienden. Hoewel ik natuurlijk mega jaloers ben en hem heel erg ga missen gun ik hem deze vakantie van harte. En met dat heerlijke lentezonnetje is in Nederland achterblijven ook geen straf.

Omdat Douwe om 5 uur al weg ging en om 9 uur pas zou vliegen heb ik een ontbijtwrap gemaakt om op schiphol mee te ontbijten. Ik vind zelf de broodjes die je op schiphol kunt kopen meestal niet zo lekker en vooral behoorlijk duur. En met een 9-urige vlucht voor de boeg met alleen maar vliegtuigvoedsel is een gezond en lekker ontbijt een fijn begin van een vakantie.

Het leuke van een ontbijtwrap is dat je honderden variaties kunt verzinnen. Ik maak er altijd 2. Beide met hetzelfde omelet maar de ene wrap heb ik belegd met kipfilet en spinazie en de andere met serrano en rucola. Ik ben zoals ik eerder schreef allergisch voor varkensvlees, maar mijn vriend vind het heerlijk. Wie ben ik dan om het hem gerechten met varkensvlees te ontzeggen. Neem voor een vegetarische variant in plaats van één van de vleeswaren kaas. Mijn voorkeur heeft in dit geval geitenkaas. Neem dan als topping spinazie en laat de avocado weg.

Ingrediënten ontbijtwrap met ei, lente-ui en avocado

Wraps
3 eieren
Scheutje koffieroom
Een bosje lente-ui
Een plukje peterselie
1 avocado
6 plakjes serranoham of kipfilet
een handje rucola of spinazie

Doe 3 eieren in een kom. Snijd de lente-ui in kleine ringetjes. Doe de ringetjes bij de eieren in de kom. Doe hier een scheutje koffieroom, de peterselie, peper en zout bij. Meng de ingrediënten met een garde goed door elkaar. Doe een beetje olie in een koekenpan en bak het eiermengsel aan beide kanten als een pannenkoek. Doe dit niet op te hoog vuur. De onderkant wordt dan te bruin terwijl de binnenkant nog rauw is. Snijd het omelet door midden en laat beide helften afkoelen. Bak met een scheutje olie een handje spinazie in een koekenpan. Maak met peper en zout de spinazie op smaak. De spinazie is goed als hij helemaal geslonken is. Laat de spinazie goed uitlekken en ook even afkoelen.

Snijd de avocado middendoor en verwijder de pit. Haal het “vruchtvlees” met een lepelontbijtwrap uit de schil. Snijd de avocado in zo dun mogelijke plakjes. De wrap moet opgerold worden en dit gaat beter als de ingrediënten dun gesneden zijn. Beleg de ontbijtwrap met het halve omelet. Leg hier per wrap 3 plakjes serrano of kipfilet op. Leg de plakjes avocado op het ei en de vleeswaren. Leg de avocado in de lengte. Je kunt de wrap dan beter oprollen. Leg bovenop het ei, de vleeswaren en avocado een beetje rucola of de spinazie. Maak af met wat peper en zout. Rol de ontbijtwrap strak op en snijdt hem schuin door midden.

De ontbijtwrap is een lekker ontbijt voor onderweg of op een luie zaterdag- of zondagochtend. Behalve heel lekker is de ontbijtwrap  ook nog eens heel gezond. Met een goed ontbijt start je dag beter en heb je van het begin af aan de energie die je nodig hebt.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.