Recept: Ontbijttaartjes met chorizo en ei

 

Ontbijttaartjes met chorizo en eiVandaag heb ik een supersimpel ontbijtreceptje voor jullie. Ik vind het leuk om in het weekend of op vrije dagen wat uitgebreider te ontbijten. Soms maak ik dat zelf, en soms brunch ik buiten de deur. Deze 0ntbijttaartjes met chorizo en ei zijn ontstaan uit de ingrediënten die ik nog over had van de ricottataartjes met tomaat en de Mexicaanse ovenschotel met chorizo die ik afgelopen maand al een keer online zette. Ik vind het zelf erg belangrijk dat ontbijtgerechtjes behalve lekker, ook makkelijk en snel zijn. Ik ben niet zo een ochtendmens en ik sta daarom ook ’s ochtends liever niet zo lang in de keuken. Deze ontbijttaartjes zijn dan ideaal. De voorbereiding duurt maximaal een kwartier en tijdens het bakken in de oven kun je prima nog een kwartiertje in bed duiken. Of op de bank onder een dekentje. Of onder de douche omdat je eigenlijk al laat was. 

Ingrediënten voor 4 ontbijttaartjes met chorizo en ei

4 plakjes bladerdeeg op roomboterbasis of 150 gram vers bladerdeeg op rol
8 plakjes chorizo
4 eieren + 1 extra om de randen mee in te smeren
Platte peterselie of basilicum
Peper en zout

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien onder een natte theedoek. Zo voorkom je dat het deeg uitdroogt. Als je vers bladerdeeg op rol gebruikt snijd je het bladerdeeg in 4 gelijke stukken. Vouw de randen van het bladerdeeg naar binnen en druk het zachtjes aan. Breek één van de eieren voorzichtig in een schaaltje zodat de dooier heel blijft. Giet het ei voorzichtig in één van de bladerdeegbakjes. Herhaal dit met de andere 3 eieren. Kluts het laatste ei los. Smeer met een kwastje de randjes van het bladerdeeg in met het geklutste ei.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de plakjes chorizo in 4 stukjes en leg ze voorzichtig in de bladerdeegbakjes met ei. Bekleed de bakplaat van de oven met bakpapier. Leg de Ontbijttaartjes met chorizo en ei voorzichtig op het bakpapier. Schuif de bakplaat in de oven. Bak de Ontbijttaartjes met chorizo en ei in ongeveer 20 minuten goudbruin. Check of het bladerdeeg gaar is. Bak, indien nodig, iets langer door.

Hak de peterselie of basilicum fijn. Strooi de peterselie of basilicum over de ontbijttaartjes met chorizo en ei. Maak af met een beetje peper en zout. Serveer de taartjes terwijl ze nog warm zijn. De ontbijttaartjes met chorizo en ei zijn eventueel ook lekker met cherrytomaatjes of spinazie.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *