Recept: Ontbijtpizza met ei en parmaham

 

OntbijtpizzaHoud je van een makkelijk, maar ontzettend lekker ontbijt? Dan is deze ontbijtpizza met ei parmaham iets voor jou. Na 5 minuten voorbereiden kan hij zo de oven in. Een kleine 30 minuten later ruikt het heerlijk in huis en is de pizza klaar. Kun je mooi nog even terug in bed duiken. Of onder de douche springen. Of je nagels even lakken. Het fijne van de pizza is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Ik gebruikte zongedroogde tomaatjes, rucola en groene aspergetips omdat ik deze al in de koelkast had liggen. Maar denk ook eens aan paprika, champignons en salami. Of ga op de Italiaanse tour met pesto en mozzarella. Of tomatensaus en kaas. Alles is lekker met kaas. Hier ga je zeker vrienden mee maken. Alvast een tip voor het paasontbijt!

Ingrediënten ontbijtpizza met ei en parmaham

180 gram bladerdeeg op rol
2 eetlepels crème fraîche
5 of 6 eieren
10 zongedroogde tomaatjes
8 groene aspergetips
6 plakjes parmaham
Een handje rucola
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier. Prik met een vork een aantal gaatjes in het bladerdeeg. Besmeer het bladerdeeg met crème fraîche. Bestrooi met peper en zout. Breek de eieren op de ontbijtpizza en bestrooi met groene aspergetips. Smeer een beetje ei over de randjes zodat ze straks mooi bruin worden.

Schuif de ontbijtpizza in de oven en bak hem in 20-30 minuten (hang ervan af hoe gaar je de eieren wilt hebben) gaar. De pizza is klaar als de eieren zijn gestold en het bladerdeeg goudbruin begint te worden.

Haal de ontbijtpizza met ei en parmaham uit de oven. Bestrooi de pizza met parmaham, rucola en zongedroogde tomaatjes. Maak af met peper en zout.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *