Recept: Ontbijtburger met bacon en kaas

 

Ontbijtburger met bacon en kaasIk vind de ontbijtburgers van de McDonalds er altijd zo lekker uitzien, maar iedere keer als ik één bestel is het weer een teleurstelling. De eierburger is zo droog en plastic dat ik hem meestal na 1 hap weer wegleg. Tijd om hier iets aan te doen. Door de burger zelf te maken weet ik precies welke ingrediënten er gebruikt zijn. Dat helpt, want deze burger is heerlijk. Origineel worden de burgers gemaakt met Engelse muffins. Omdat de Engelse muffins moeilijk te krijgen zijn in Nederland gebruikte ik beschuitbollen. Die kun je gewoon in de supermarkt of bij de bakker kopen. De ontbijtburger met bacon en kaas is een leuke verrassing bij het ontbijt of brunch. Ook leuk voor kinderen.

Ingrediënten voor 2 keer de ontbijtburger met bacon en kaas

2 beschuitbollen
4 eieren
2 plakken cheddar
2 plakken bacon
10 gram roomboter
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de beschuitbollen in het midden open. Vet 2 soufflévormpjes of andere ovenvaste ronde bakjes in met een beetje roomboter. Breek in elk soufflébakje 2 eieren. Zorg dat de dooiers heel blijven. Zet de soufflévormpjes in de oven en bak in 15 tot 20 minuten tot de eieren gestold zijn. Leg de laatste 5 minuten de beschuitbollen ook in de oven. Zorg dat de beschuitbollen niet te krokant worden.

Laat de soufflévormpjes even staan. Ga met een satéprikker of mes langs de rand van het ei om hem los te maken. Zet de soufflévormpjes ondersteboven en laat het ei eruit zakken.

Bak de plakken bacon krokant. Bestrooi de eierburger aan beide kanten met peper en zout. Leg de cheddar op de onderkant van de beschuitbol. Leg de eierburger bovenop de cheddar en sluit af met een plak bacon.

De ontbijtburger met bacon en cheddar is een lekker leuk ontbijt- of brunchgerechtje. Ook lekker met een beetje gewokte spinazie en tomaat.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *