Hartige scones met tomaat en basilicum

Recept: Hartige scones met tomaat en basilicum

 

Hartige scones met tomaat en basilicumHet is een paar dagen geleden dat ik iets op Savory Sweets postte. Soms heb ik van die weken… Ik was een beetje grieperig en hing na mijn werk het liefste op de bank. Iets extra’s voor de website doen zat er daardoor niet in. Ondanks dat ik het ontzettend leuk vindt om dingen voor Savory Sweets te doen koos ik ervoor om de website even te laten voor wat het was. En met een weekend met veel slaap achter de rug (behalve dan dat ene uurtje) en het paasweekend (4dagen weekend!) in zicht kan ik er weer helemaal tegenaan. Ik voel me al een stuk beter. Gister was ik in een bakmood. En hoewel ik de afgelopen tijd vooral zoete dingen postte hebben hartige gerechten nog steeds mijn voorkeur. Ik ben nou eenmaal niet zo een zoetekauw. En daarom maakte ik gister deze hartige scones met tomaat en basilicum. Superlekker met een lik roomboter met zeezout of met een goede olijfolie. Staan ze bij jouw op tafel bij de (paas)brunch?
Ingrediënten voor 8 hartige scones met tomaat en basilicum

280 gram zelfrijzend bakmeel
150 ml volle melk + extra om mee te bestrijken
50 gram zachte roomboter
Een halve ui
120 gram zongedroogde tomaatjes
100 gram Parmezaanse kaas
20 blaadjes basilicum
Een snuf zout

Hartige scones met tomaat en basilicum

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Versnipper de ui, snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes, hak de basilicum fijn en rasp de Parmezaanse kaas.

Doe de roomboter en het zelfrijzend bakmeel bij elkaar in een kom. Wrijf de ingrediënten met je vingers door elkaar. Voeg de tomaat, de basilicum, de kaas, de melk en een snuf zout toe. Kneed tot een grote bol deeg.

Druk de bol tot een ronde schijf. Snijd de schijf in 8 stukken. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de scones op de bakplaat en bestrijk met een beetje melk.

Schuif de bakplaat in de oven. Bak de hartige scones met tomaat en basilicum in 10-15 minuten gaar.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.