Recept: Brunchpotjes met geitenkaas en ei

 

Brunchpotjes met geitenkaas en eiDit recept heb ik gekregen van een vriendin. Ze houdt net zoveel, of misschien zelfs wel meer, van koken, lekker eten en nieuwe restaurants ontdekken. We zitten regelmatig te kletsen over nieuwe recepten en lekkere restaurants en dat kunnen we dan ook uren volhouden. Wijntje erbij en laat ons maar schuiven. Deze brunchpotjes met geitenkaas en ei waren haar idee. Ze stonden al weken op mijn lijstje om uit te proberen. Afgelopen weekend heb ik me eraan gewaagd. En ja hoor, een toppertje! Het is misschien niet het gezondste ontbijt dat ik ooit gemaakt heb, maar wel één van de lekkerste. Een ideaal gerechtje voor in het weekend. Lekker dopen met stukjes krakend vers brood. Hemels! Van mij mag het elke dag wel weekend zijn! 

Ingrediënten voor 4 brunchpotjes met geitenkaas en ei

1 landbrood
8 eieren
250 ml kookroom
Een paar sprietjes bieslook
150 gram jonge geitenkaas
4 plakjes bacon
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet in elk ovenpannetje een klein laagje room en 2 eieren. Zorg dat de dooiers heel blijven. Hak de bieslook fijn en rasp de geitenkaas. Strooi de bieslook over het ei en de room heen. Bestrooi met peper en zout. Bedek het ei en de room met een laagje geraspte geitenkaas. Schuif de brunchpotjes in de oven en bak ze 10 minuten. De brunchpotjes met geitenkaas en ei zijn klaar als de geraspte kaas helemaal gesmolten is.

Verhit een koekenpan. Bak de plakjes bacon in eigen vet knapperig. Haal de bacon uit de pan en laat de plakjes even uitlekken op een velletje keukenpapier. Haal de brunchpotjes met geitenkaas en ei uit de oven. Maal een beetje peper boven het potje en leg hier een plakje bacon bovenop. Garneer met bieslook.

Snijd het landbrood in stukjes. Serveer de brunchpotjes met geitenkaas en ei met het brood. Lekker om te dippen. Hier ga je punten mee scoren!

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

One thought on “Recept: Brunchpotjes met geitenkaas en ei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *