Recept: Avocado-ontbijt met roomkaas en roze peper

 

Avocado-ontbijt met roomkaas en roze peper
Dit is serieus het lekkerste ontbijt dat ik ooit geproefd heb. De eerste keer dat ik deze combinatie at was in Berlijn. We hadden de avond ervoor tot diep in de nacht zitten borrelen en dat heb ik gevoeld de volgende ochtend. Na flink uitslapen zaten we op het terras (met een grote zonnebril op) in de zon te ontbijten. Ik moest er nog niet aan denken om überhaupt iets te eten, maar ik vond het zonde om een dag Berlijn te verpesten met een kater. Aangespoord door Douwe bestelde ik toch maar een ontbijtje. De meeste ontbijtgerechten op de kaart waren redelijk heftig qua smaak. Gerookte zalm of Engelse worstjes is aan mij, en zeker met een kater, niet besteed in de ochtend. Gelukkig stonden er meerdere gerecht op de kaart, en het ontbijt met avocado en roomkaas leek me redelijk neutraal. Ik bestelde het ontbijt in combinatie met een kop heiße zitrone en hoopte daarna weer op de been te komen. In de neutraalheid van het ontbijt vergiste ik me behoorlijk. De roomkaas en avocado waren namelijk gecombineerd met grof zeezout, roze peperbessen en roggebrood. Niet iets waar je aan denkt met een (eigenlijk nog niet helemaal) nuchtere maag waar een knoop in zit. Het roggebrood liet ik staan, maar de avocado met roomkaas en peper at ik op. Ik heb toen zo ongelooflijk lekker ontbeten. Geloof het of niet, maar ik heb alles opgegeten en mijn kater was verdwenen als sneeuw voor de zon. Ik heb het ontbijt in Nederland inmiddels meerdere keren gemaakt en het blijft een favoriet. Het avocado-ontbijt met roomkaas en roze peper is een regelrechte aanrader. En het is nog gezond ook! Wat wilt een mens nog meer…

Ingrediënten avocado-ontbijt met roomkaas en roze peper voor 2 personen

4 beschuitjes, toastjes of broodjes
2 avocado’s
100 gram roomkaas
Een handje roze peperbessen
Een snuf grof zeezout
Een handje kiemgroente

Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd de avocado’s in stukjes en prak hem daarna fijn. Besmeer de toast of het beschuit met een eetlepel roomkaas. Leg een eetlepel avocado op de roomkaas. Bestrooi het beschuit met grof zeezout en roze peperbessen. Maak af met een handje kiemgroente.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *