Recept: Tuna melt met avocado

 

Tuna melt met avocadoSjeeumig wat is het lekker weer zeg! Ik ben er keihard van aan het genieten. In mijn pauzes dan, want overdag moet er gewoon gewerkt worden. De doordeweekse lunches met vriendinnen zijn voorlopig even voorbij. Gelukkig ga ik elke dag op de fiets naar mijn werk en pak ik zo toch nog wat zon-uurtjes. Vanavond gaan Douwe en ik na werk lekker uitzakken op een terras met een hapje en drankje. Als het zulk mooi weer is moet je het ervan nemen. Daarom post ik vandaag zonnig broodje; de tuna melt met avocado. De tuna melt is één van mijn favoriete lunchbroodjes. Als hij bij een restaurant op de kaart staat kun je erop rekenen dat ik hem bestel. Knapperig brood met frisse tonijnsalade en gesmolten kaas. Om het broodje nog meer op te pimpen voegde ik avocado toe. Gewoon, omdat avocado altijd een goed idee is. Het water loopt me nu alweer in de mond!

Ingrediënten voor 4 broodjes tuna melt met avocado

4 sneetjes brood (ik gebruikte landbrood met rogge)
2 blikjes tonijn op basis van zonnebloemolie
1 rode puntpaprika
2 theelepels kappertjes
4 eetlepels mayonaise
15 zwarte olijven
15 cherrytomaatjes
1 rode ui
2 avocado’s
4 plakken kaas
Een scheutje olijfolie
Peper en zout

Snijd de paprika in kleine stukjes, de zwarte olijven in plakjes en versnipper de rode ui. Snijd de cherrytomaatjes in kwarten. Meng de tonijn met de mayonaise, de rode ui, de paprika, de zwarte olijven, de cherrytomaatjes en de kappertjes met elkaar. Voeg een beetje peper en zout toe. Proef of de tonijnsalade op smaak is. Voeg eventueel meer van de ingrediënten toe.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de avocado in plakjes. Meng de sla met een scheutje olijfolie, peper en zout. Beleg de sneetjes brood met een handje sla. Bedek de sla met plakjes avocado. Beleg de avocado met 2 eetlepels tonijnsalade en sluit af met een plak kaas. Leg de broodjes 10 minuten in de oven zodat de kaas smelt. Bestrooi voor serveren met een beetje peper.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *