Recept: Tosti gorgonzola met eendenborst

 

tosti gorgonzola met eendenborstHet is tentamenperiode. Nog 3 weken buffelen en dan heb ik ein-de-lijk vakantie. Omdat ik momenteel heel, heel, heul druk ben met leren, verslagen typen en lesgeven zullen er de komende 2,5 week iets minder recepten en berichtjes op de blog komen. Maar geloof mij, ik maak het goed! Daarna heb ik ruim 8 weken de tijd om uitgebreid te koken, typen en op onderzoek uit te gaan. En natuurlijk zal ik daar uitgebreid verslag van doen!

Voor nu… heb ik natuurlijk iets lekkers voor jullie. Tijdens het studeren had ik van de week trek in een snelle hap. En zoals heel veel mensen ben ik gek op tosti’s. Omdat ik nog een lekker stukje gorgonzola in de koelkast had liggen ging ik zitten broeden op een lekkere combinatie voor op een tosti. Ik ben snel naar de overkant gerend (ik woon tegenover de Albert Heijn ;)) en heb een pakje eendenborst en wat peren gehaald. Binnen 5 minuten had ik een tosti gorgonzola met eendenborst in elkaar geflanst. Zo creëerde ik mijn eigen geluksmomentje tijdens het leren. De tosti gorgonzola met eendenborst; een tosti voor genieters!

Ingrediënten tosti gorgonzola met eendenborst

2 boterhammen (donkerbruinbrood is het lekkerst)
50 gram Gorgonzola in plakjes gesneden
1 zoete peer
25 gram gerookte eendenborst (in plakjes)
Een beetje (acacia)honing
Eventueel een beetje boter om in te bakken

Schil de peer en snijd hem in plakjes. Snijd de gorgonzola in dunne plakjes. Besmeer beide boterhammen met een dun laagje honing. Leg de helft van de gorgonzola op de honing. Wees niet te royaal met de gorgonzola. De sterke smaak van gorgonzola kan dan de smaak van de eendenborst wegdrukken. Leg hierover de peer en de plakjes gerookte eendenborst. Leg de andere helft van de gorgonzola er bovenop. Sluit af door de boterham met de “honing” kant naar beneden te leggen. Grill of bak de tosti tot de gorgonzola gesmolten is en de buitenkant krokant is. Snijd de tosti gorgonzola met eendenborst schuin door en het smullen kan beginnen!

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *