Recept: Toast met paddenstoelen

 

toast met paddenstoelenEindelijk is het weer tijd voor paddenstoelen. Ik ben gek op paddenstoelen. Je kunt er zoveel lekkere dingen mee maken. Om te vieren dat ze weer volop verkrijgbaar zijn maakte ik toast met paddenstoelen. In wijn gestoofde paddenstoelen met gesmolten Parmezaanse kaas en gruyère. Het water loopt me nu alweer in de mond.Het gerechtje is ontstaan uit een probeersel. Ik zocht een lekker bijgerecht voor bij de pastinaak-saliesoep die ik ging maken en begon het internet af te struinen. Toen ik op Pinterest een plaatje van een “mushroom melt” zag was ik verkocht. Bingo! We had a winner. In plaats van een tosti met paddenstoelen te maken gebruikte ik toast. Een herfstig broodje dat perfect bij allerlei soorten soep past. En dat het buiten shitweer is. Dat maakt dan opeens niet meer uit.

Ingrediënten toast met paddenstoelen voor 2 personen

2 sneetjes brood
200 gram paddenstoelen (ik gebruikte shiitake, oesterzwammen en nameco)
75 gram gruyère
75 gram Parmezaanse kaas
2 sjalotjes
100 ml droge witte wijn
1 flinke teen knoflook
50 gram roomboter
Een bosje tijm

Versnipper de sjalotjes en pers de teentjes knoflook. Hak de paddenstoelen fijn. Smelt 50 gram roomboter in een koekenpan. Doe de sjalot en knoflook bij de boter. Fruit de sjalot en knoflook tot het glazig ziet. Doe de fijngehakte paddenstoelen bij de rest ui en de knoflook in de pan. Verwijder de blaadjes van de tijm door er met je vingers langs te “ritsen”. Doe de tijmblaadjes bij de paddenstoelen in de pan. Giet 100 ml droge witte wijn over de paddenstoelen en laat 5 minuten stoven op laag vuur.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de gruyère en Parmezaanse kaas. Zorg dat de kaas niet door elkaar ligt. Giet de overgebleven wijn uit de pan en voeg de Parmezaanse kaas aan de paddenstoelen toe. Laat de kaas door de paddenstoelen smelten. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de sneetjes brood op het bakpapier. Beleg de sneetjes brood met het paddenstoelen mengsel. Strooi de gruyère over de paddenstoelen heen. Zorg dat alles bedekt is. Zet de bakplaat ongeveer 8 minuten in de oven. Als de kaas gesmolten is, zijn de broodjes klaar. Maak de toast met paddenstoelen af met peper en zout en garneer eventueel met wat extra tijm.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *