Mini hamburgers

Recept: Mini hamburgers met barbecuesaus

 

Mini hamburgers

Zijn deze minihamburgers met barbecuesaus niet schattig? Ik kwam ze voor het eerst tegen tijdens een high wine met vriendinnen. Bij elke wijn kregen we een plateau met hapjes. We begonnen met een plankje met kaas en worst, vervolgens kregen we een knoflookbroodje, nacho’s en belegde toastjes. Bij de laatste wijn kregen we een plank met inktvisringen, spare-ribs en mini hamburgers. Klinkt als een goede middag toch? Was het ook. We gingen rollend naar huis. Jullie begrijpen wel dat ik de rest van de avond niks meer naar binnen kreeg. Ik vond de burgers tijdens de high wine zo leuk dat ik besloot om ze na te maken. Toen we vorige week een borrel met vrienden hadden ging ik aan de slag. Ik kreeg dezelfde reacties als tijdens de high wine. “Aaaahh, zo leuk!”. Missie geslaagd dacht ik zo!Ingrediënten voor 8 mini hamburgers met barbecuesaus

Voor de burgers

300 gram runder- of halfomhalfgehakt
1 flinke ui
1 ei
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels ketchup
1 eetlepel worcestershiresaus
50 gram panko
Peper en zout

En verder

8 kleine hamburgerbroodjes
2 tomaten
8 eetlepels barbecuesaus
75 gram rucola

Versnipper de ui. Doe het gehakt, de ui, het ei, de mosterd, de ketchup, de wocestershiresaus, de panko en een beetje peper en zout bij elkaar in een kom. Meng de ingrediënten met elkaar. Verdeel het gehakt in 8 stukken. Vorm burgers van het gehakt.

Snijd de tomaat in plakjes. Verhit de grillpan of een barbecue. Bak de burgers tot ze gaar zijn. Snijd de broodjes open. Beleg de broodjes met sla. Leg de burger op de sla. Schep een lepel barbecuesaus op de burger. Leg een plakje tomaat op de burgers en maak af met de bovenkant op het broodje. Zet burgers vast met een prikker en serveer direct.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

One thought on “Recept: Mini hamburgers met barbecuesaus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *