Recept: Lunchwraps met tonijnsalade en fricandeau

 

Lunchwraps met tonijnsalade en fricandeauIk vind het lekker om elke dag wat anders te eten tijdens de lunch. Zo eet ik de ene dag een simpel broodje kaas, de andere dag een pistoletje met warm vlees en soms zelfs een hoofdgerecht als lunch. Afgelopen week had ik na de avondmaaltijd een paar wraps over en ik besloot deze te gebruiken voor mijn lunch van de volgende dag. Ik had nog een restje zelfgemaakte tonijnsalade liggen en besloot deze samen met wat plakjes fricandeau en een beetje sla op de wrap te doen. Een soort vitello tonnato maar dan in een wrap. Zo werden de restjes uit mijn koelkast hergebruikt tot een heerlijke lunch. Het is ook lekker om de  lunchwraps met tonijnsalade en fricandeau in plakjes te snijden en te serveren bij de borrel.

Ingrediënten voor 2 lunchwraps met tonijnsalade en fricandeau

2 wraps
6 plakjes (kalfs)fricandeau
1 blikje tonijn op zonnebloemolie
1 rode ui
Een handje cherrytomaatjes
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel mayonaise
Een halve rode paprika
1 eetlepel zwarte olijven
Een handje eikenbladsla
Peper en zout

Versnipper de rode ui en snijd de paprika in kleine stukjes. Snijd de zware olijven in halve ringetjes en de cherrytomaatjes in kwarten. Doe de inhoud van het blikje tonijn in een schaal of kom. Doe de rode ui, kappertjes, rode paprika, de stukjes cherrytomaat en de olijven bij de tonijn en meng alles goed door elkaar. Roer een eetlepel mayonaise door de tonijnsalade en proef of hij op smaak is. Maak de tonijnsalade af met een beetje peper en zout.

Spreid eikenbladsla uit over de wraps. Leg per wrap 3 plakjes kalfsfricandeau op de eikenbladsla. Verdeel de tonijnsalade over de wraps. Strooi een beetje peper en zout over de tonijnsalade. Rol de lunchwraps met tonijnsalade en fricandeau strak op en snijd ze schuin door midden.

De lunchwraps met tonijnsalade en fricandeau zijn ideaal tijdens een nachtdienst of voor onderweg. Houd de lunchwraps vers door ze in aluminium- of vershoudfolie te verpakken.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *