Recept: Ei in brood met spinazie en tomaat

 

ei in brood met spinazie en tomaatIn het weekend brunchen we altijd uitgebreid. Warme verse broodjes, verse vleeswaren, lekkere kaasjes en ga zo maar door. Zoals jullie weten vind ik het leuk om mensen te verwennen met lekker eten. Ik struin vaak internet af op zoek naar nieuwe dingen. Laatst kwam ik tijdens een zoektocht een plaatje van een ei wat meegebakken was in een broodje Ik vond dat idee zo leuk dat ik besloot om de broodjes na te maken . Zo werd het ei in brood met spinazie en tomaat geboren. De eerste keer gebruikte ik pistoletjes. Dit bleek geen succes te zijn. De smaak was prima maar de broodjes zagen er niet uit. De tweede keer gebruikte ik kaiserbroodjes. Dat ging beter. Kaiserbroodjes zijn makkelijker uit te hollen en de dosering ging ook beter. Begin je dag goed en vier het weekend!

Ingrediënten ei in brood met spinazie en tomaat

Kaiserbroodjes
1 ei per broodje
Geraspte kaas (je kunt de kaas die je zelf lekker vind gebruiken)
Cherrytomaatje (1 per broodje)
Bladspinazie (4 kleine blaadjes per broodjes)
Bieslook of basilicum
Peper en zout

Verwarm de over voor op 220 graden. Steek met een ronde uitsteekvorm een gat in de broodjes. Doe dit wel voorzichtig; als er gaten in het broodje komen loopt het ei er weer uit. Zet de broodjes 4 minuten in de voorverwarmde oven.

Verlaag de temperatuur in de oven naar 180 graden. Leg onderin de broodjes een klein laagje geraspte kaas. Leg hier 4 kleine blaadjes spinazie op. Snijd een cherrytomaatje in vieren. Leg in elk broodje 4 partjes cherrytomaat. Breek een ei en laat het in het broodje lopen.

Zet de broodjes 20 minuten in de oven. Als de eidooiers gestold zijn de broodjes klaar. Hak een beetje basilicum of bieslook fijn en strooi deze over de broodjes heen. Bestrooi het ei in brood met spinazie en tomaat met zout en wat versgemalen peper. Ook lekker met parmaham, bacon of geitenkaas. Gebruik om het ei in brood met spinazie en tomaat meer pit de geven gedroogde chilipoeder in plaats van peper.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.