Recept: Clubsandwich met rosbief en truffel

 

Clubsandwich met rosbief en truffelAfgelopen vrijdag had ik een rosbief met rozemarijn in de oven liggen. Omdat wij maar met zijn tweeën zijn krijgen we die natuurlijk nooit in 1 keer op. We besloten de plakken die over waren de volgende dag op brood te eten. Het werd de klassieke clubsandwich met een luxe twist. Want dat hadden we na een week hard werken wel verdient vonden we zelf! Een clubsandwich met rosbief, courgette, cherrytomaatjes, Parmezaanse kaas en truffelmayonaise. Je kunt de truffelmayonaise zelf maken door een beetje truffeltapenade en/of -olie met een beetje mayonaise te mengen, maar ik kocht hem gewoon kant en klaar. Lekker makkelijk en (vaak) net zo lekker. Verwen jezelf of anderen met de clubsandwich met rosbief en truffel. Ik weet zeker dat je er geen spijt van gaat krijgen!

Ingrediënten clubsandwich met rosbief en truffel voor 2 personen

6 sneetje wit casinobrood
4 plakken rosbief
6 theelepels truffelmayonaise
1 courgette
Ongeveer 10 cherrytomaatjes
Een handje Parmezaanse kaas vlokken
2 handjes snijbiet
Een scheutje olijfolie
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Toast de sneetjes casinobrood 15 minuten in de oven. Je kunt ook een broodrooster, koekenpan of grill gebruiken. Snijd de courgette verticaal in 4 tot 6 plakken. Bestrooi de courgette aan beide kanten met peper en zout. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan. Bak de plakken courgette een paar minuten aan beide kanten. Snijd de cherrytomaatjes in plakjes.

Besmeer 2 boterhammen met een theelepel truffelmayonaise. Leg bovenop de truffelmayonaise een laagje snijbiet. Snijd een plak courgette doormidden en leg deze halve plakken naast elkaar op de snijbiet. Leg een plak rosbief op de courgette. Bedek de rosbief met Parmezaanse kaas en plakjes cherrytomaat. Maak af met peper en zout. Smeer weer 2 boterhammen met truffelmayonaise en leg deze met de mayonaise naar beneden op de cherrytomaat. Besmeer de bovenkant van de boterham ook met truffelmayonaise. Herhaal alle bovenstaande stappen. Zet de clubsandwich met rosbief en truffel vast met 2 satéprikker. Snijd de clubsandwich met rosbief en truffel met een scherp mes diagonaal doormidden en serveer met een paar opgerolde plakjes courgette en gepofte cherrytomaatjes.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *