Recept: Clubsandwich met avocado en kip

 

club sandwich met avocado en kipWoensdag ga ik meestal lunchen en borrelen met vriendinnen. Lekker op het terras in het zonnetje of juist bij de kachel als het buiten koud is. Maar vandaag even niet. Als jullie dit lezen zit ik in de schoolbanken. Ik heb een cursus voor mijn werk. Iets waar ik stiekem een beetje tegenop zie. Ik ben gewoon geen type om in de schoolbanken te zitten. Leren vind ik wel leuk, maar niet als ik de hele dag op een stoel moet zitten. Ik sta liever voor de klas. Of in de keuken. Gelukkig heb ik iets leuks in het vooruitzicht. Vanavond ga ik met mijn moeder en mijn zusje eerst een hapje eten en vervolgens ga ik naar Bridget Jones’s baby. Ik heb goede verhalen over de film gehoord dus ik ben heel erg benieuwd. De eerste 2 delen vond ik in ieder geval hilarisch dus dat zal vast wel goed komen. Omdat ik toch een beetje het lunch gevoel van de woensdag vast wil houden post ik vandaag één van mijn favoriete broodjes. De club sandwich met avocado en kip. Met chips. Want dat hoort erbij. Nu nog hopen dat er een leuk lunchtentje in de buurt van het cursusgebouw zit. Een bammetje met kaas is zo ook saai. Wel lekker trouwens. Denken jullie aan me vandaag?

Ingrediënten club sandwich met avocado en kip voor 2 personen

6 witte (casino) boterhammen
2 avocado’s
3 eieren
3 tomaten
8 plakjes gegrilde kipfilet
8 plakjes bacon
8 blaadjes ijsbergsla
2 eetlepels citroensap
Peper en zout
Een handje naturel chips

Toast de boterhammen tot ze knapperig zijn. Ik legde de boterhammen 10 minuten in een voorverwarmde (180 graden) oven. Snijd de korstjes van de boterhammen af en snijd het brood diagonaal doormidden.

Bak de bacon knapperig en kook de eieren in een minuut of 10 gaar. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit met een lepel. Schep het vruchtvlees uit de schil en prak het fijn. Meng de avocado met het citroensap en een beetje peper en zout.

Snijd de gekookte eieren en de tomaten in plakjes. Leg 4 stukjes brood apart. Besmeer de andere 8 stukjes met avocado. Beleg de broodjes met gegrilde kipfilet, bacon, plakjes ei, ijsbergsla en tomaat. Besmeer de lege stukjes brood aan één kant met mayonaise. Stapel 2 belegde stukjes brood op elkaar en sluit af met een leeg broodje met de mayonaise-kant naar beneden. Zet de broodjes vast met een prikker. Herhaal dit tot je 3 of 4 clubsanwiches hebt. Serveer de clubsandwich met avocado en kip met een handje naturel chips.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.