Recept: Caprese club sandwich

 

caprese club sandwichGister was ik pas om half 10 ’s avonds klaar met werken. Ik nog niet gegeten en mijn maag speelde ondertussen de vierde symfonie van Beethoven. Tja, de examenperiode is nou eenmaal druk als je op een middelbare school werkt. Toen ik thuiskwam en deze caprese club sandwich op de bar zag staan kon ik wel huilen van blijdschap. Douwe had hem gemaakt en hij was belegd met alleen maar dingen die ik heel erg lekker vind. Hij had er zelfs aan gedacht om foto’s te maken. Hoe lief is dat! Hierbij het recept van de caprese club sandwich van Douwe!

Ingrediënten caprese club sandwich voor 1 persoon

3 sneetjes casinobrood
1 kipfilet
1,5 eetlepel mayonaise
1 eetlepel pesto
1 tomaat
Een half bolletje (buffel)mozzarella
Een handje rucola melange
1 eetlepel Italiaanse kruiden (tijm, oregano, rozemarijn)
Peper en zout
Olijfolie

Maak een marinade van olijfolie, peper, zout en Italiaanse kruiden. Je kunt zelf wat gevriesdroogde tijm, oregano,basilicum en rozemarijn met elkaar mengen of, nog makkelijker, een kant en klare Italiaanse kruidenmix gebruiken. Deze kun je vinden in het kruidenschap van elke supermarkt. Smeer de kip aan beide kanten in met de marinade. Grill de kip aan beide kanten tot hij gaar is. Mocht je geen grill of grillpan hebben kun je natuurlijk ook een koekenpan gebruiken. De kip is het lekkerst als hij lauwwarm is op het moment van serveren.

club sandwichMeng de mayonaise met de pesto. Proef of de saus op smaak is en voeg eventueel een beetje peper en zout toe. Snijd de kip, tomaat en mozzarella in dunne plakjes. Rooster of grill het brood tot het knapperig is. Laat de mozzarella een beetje zacht worden in een warme pan of op de grill. Besmeer een geroosterde boterham met een dun laagje pesto-mayonaise. Leg hier een beetje sla op, vervolgd door een laagje mozzarella, nog een beetje sla en sluit af met een laagje tomaat.

Besmeer de tweede boterham met een dun laagje pesto-mayonaise. Leg de boterham met de besmeerde kant naar boven op de tomaat. Beleg de tweede boterham met een beetje sla met daarbovenop de plakjes kipfilet. Besmeer de derde boterham met pesto-mayonaise en leg deze met de besmeerde kant naar beneden op de kipfilet. Snijd het brood schuin door zodat je 2 sandwiches in de vorm van een driehoek krijgt. Houd de caprese club sandwich bij elkaar met een (lange) prikker.

De caprese club sandwich is het lekkerst met zelfgemaakt pesto en mayonaise. Het kost iets meer tijd maar dan heb je ook wel een goddelijk broodje! Je kunt bij de ingrediëntenlijst klikken op de mayonaise en pesto voor het recept.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *