Recept: Broodjes falafel met feta en hummus

 

Broodjes falafel met feta en hummusDonderdagavond is altijd rennen en vliegen in huize Douwe en Lynn. We komen meestal pas om half 7 thuis en we hebben bijna altijd een vol avondprogramma. Vaak wordt er op donderdag gehonk- en softbalt, gaan we ergens iets drinken of hebben we een feestje. Uitgebreid koken en eten schiet er dan meestal bij in. Daarom halen we op donderdagavond vaak iets bij de toko, maken we een salade of, zoals gister, een broodje. De falafel kocht ik vanwege tijdgebrek bij de Turkse supermarkt, maar je kunt het natuurlijk ook gewoon zelf maken. Dit is de versie die wij gister aten. Door de feta, komkommer en de hummus wordt de kruidige falafel lekker fris. Om het broodje falafel nog frisser te maken kun je de hummus ook vervangen door tzatziki. De broodjes falafel met feta en hummus zijn makkelijk om te maken en klaar in een kwartier. Een kruidig maar tegelijkertijd ook fris broodje voor op drukke dagen.

Ingrediënten voor 4 broodjes falafel met feta en hummus

16 balletjes falafel (klik hier voor het recept)
4 pitabroodjes
4 eetlepels hummus
4 handjes sla
1 zoete puntpaprika (ik gebruikte een halve rode en een halve gele)
50 gram feta
Een halve komkommer
Een paar blaadjes munt
Olie om in te frituren
Een handje pijnboompitten

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de pitabroodjes in de oven en bak ze in een kwartiertje knapperig. Laat de broodjes even afkoelen.

Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan tot ze beginnen te bruinen. Verhit de olie in een steelpannetje. Frituur de falafel in 2 à 3 minuten knapperig. Laat de falafel uitlekken op een velletje keukenpapier.

Snijd de pitabroodjes open. Besmeer de binnenkant van de pita’s met hummus. Leg een handje sla in het broodje. Snijd de komkommer in plakjes en de paprika in dunne reepjes van ongeveer 3 centimeter lang.  Leg in elk broodje 3 of 4 plakjes komkommer met daarop een paar reepjes paprika. Leg in elk broodje 4 balletjes falafel. Bestrooi de falafel met feta en pijnboompitjes. Hak de blaadjes munt fijn. Maak het broodjes falafel met feta en hummus af door ze te bestrooien met een beetje munt.

De broodjes falafel met feta en hummus zijn lekker als lunch, brunch of als lichte avondmaaltijd. Ook lekker om te serveren met hummus met een smaakje (bijvoorbeeld zongedroogde tomaat), reepjes rode biet of wortel.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *