Recept: Appeltaarttosti met kaneel en amandelen

 

Appeltaarttosti met kaneel en amandelenIn de herfst is het tijd voor appeltaart. Ik vind het sowieso heerlijk om te bakken in de donkere maanden van het jaar. Lekker muziekje aan een heerlijke geur die door het hele huis gaat. Daar kan ik echt gelukkig van worden. Toen ik laatst een appeltaart ging bakken had ik veel te veel appels gekocht. Omdat ik het zonde vindt om eten weg te gooien besloot ik de appels die ik teveel had gekocht voor iets anders te gebruiken. Tijdens het bakken van de appeltaart zat ik te snoepen van de stukjes gemarineerde appel die ik over had. Opeens bedacht ik wat ik met de appels ging doen. Ik ging ze verwerken in een tosti. Een tosti die naar appeltaart smaakt. Als het goede van de appeltaart maar dan zonder de baktijd in de oven. Doordat de appeltaarttosti met kaneel en amandelen wordt gebakken in de roomboter krijgt de buitenkant van de tosti een meer “taarterige” smaak. Een gegarandeerde hit bij de kinderen. Een makkelijk maar smakelijk gerechtje voor bij de lunch.

Ingrediënten appeltaarttosti met kaneel en amandelen

4 witte boterhammen
1 appel
1 theelepel kaneel
1 eetlepel kristalsuiker
1 eetlepel geschaafde amandelen
1 theelepel roomboter
Een halve theelepel citroensap
Eventueel een eetlepel rozijnen

Schil de appel. Schaaf de appel met een kaasschaaf of dunschiller in dunne plakken. Doe de plakjes appel in een grote kom of schaal. Doe de kaneel, de suiker, het limoensap, de geschaafde amandelen en eventueel de rozijnen bij de appel en meng alles goed met elkaar. Beleg 2 boterhammen met een paar laagje appel. Leg daar de andere 2 boterhammen bovenop de belegde boterhammen. Smelt de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de tosti’s aan beide kanten goudbruin. Snijd de tosti’s voor serveren schuin door. De appeltaarttosti met kaneel en amandelen is ook lekker in combinatie met warme vanillesaus.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *